Oltchim se destramă. Încă o «galactică» părăseşte echipa

14 aprilie 2013 14:44   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Ratarea de o manieră dramatică a calificării în finala Ligii Campionilor a aruncat în aer Oltchimul din  Râmnicu Vâlcea. Deşi şefii anunţaseră că cel mai tare club de handbal din România va continua la nivel înalt şi nu va avea probleme cu supravieţuirea, realitatea este alta.

Nu mai puţin de cinci jucătoare de bază din echipa Oltchimului au recunoscut că din sezonul viitor nu vor mai juca pentur oltence. Muntenegreanca Marija Jovanovici a semnat cu ruşii de la Astrahanocika Astrahan chiar înainte de returul cu Gyor, de la Vesprem, câştigat cu 25-24, insuficient pentru calificarea în finală.

Imediat după meci, toate privirile acuzatoare s-au îndreptat înspre vedeta Katarina Bulatovici, cea care a jucat foarte prost în Ungaria. Aceasta a fost suspectată că tratează în secret chiar cu „duşmanul" Gyor şi de aceea n-au pus osul prea tare în semifinale.

„Agentul meu a negociat cu Gyor, dar nu am semnat nimic. Nu ştiu ce va fi în viitor. În aceste zile voi lua o decizie", a recunoscut Bulatovici şi e clar că şi pentru ea aventura la Vâlcea a luat sfârşit.

Această veste a venit într-un moment în care Allison Pineau şi Alexandrina Barbosa comunicaseră conducătorilor că pleacă şi ele de la Oltchim după dezamăgirea din acest sezon. Ultima bombă, care confirmă practic că Oltchim se va reorganiza din temelii la anul, este plecarea pivotului în vârstă de 27 de ani, Oana Manea.

După 13 ani la Vâlcea, aceasta a hotărât ieri că e momentul să se transfere şi ea în străinătate şi a anunţat că va semna cu slovenii de la Krim Ljubliana. În aceste condiţii, forţa echipei scade simţitor şi e clar că la Vâlcea nu se va mai pune problema atacării Ligii Campionilor, ci pur şi simplu supravieţuirea.

Mai multe