Fetele ne-au dat în dar înc-o seară de coşmar!

16 decembrie 2013 16:44   Alte sporturi
Ultima actualizare:

S-a mai dus un Mondial pentru naţionala feminină de handbal. Deşi unii vorbeau chiar despre o prezenţă în semifinale, tricolorele au capotat în optimi (29-31 cu Polonia), un rezultat ruşinos care ne-a amintit şi de alte asemenea dezastre pe semicerc.

Cu 12 minute înainte de finalul meciului cu Polonia, România conducea cu 26-22 şi se pregătea de întâlnirea din sferturi cu Franţa. Ei bine, şapte goluri consecutive ale polonezelor au întors uluitor soarta calificării, fetele noastre terminând în genunchi o partidă pe care au avut-o în mână. Explicaţiile sunt greu de găsit pentru această înfrângere „românească", film pe care l-am mai văzut de câteva ori, cu precădere la handbal.

„Am avut probleme în primul rând la capitolul fizic", a recunoscut selecţionerul Gheorghe Tadici, aruncând vina pe felul în care jucătoarele sunt pregătite la echipele de club. „Le-am văzut cum plâng în vestiar, eu am ieşit afară. Să nu rămână traumatizate!", a declarat preşedintele federaţiei, Cristian Gaţu.

„Parcă suntem o naţie bătută de Dumnezeu", a completat Gaţu, referindu-se la numeroasele cazuri în care clacăm din punct de vedere psihic atunci când ne e lumea mai dragă.

Meciul cu Croaţia fusese ultima dezamăgire românească la un mondial

- CM 2011 (optimi): România - Croaţia (27-28)

La precedentul Mondial, din Brazilia, nimeni nu credea că ne vom împiedica în optimi de Croaţia, o formaţie fără mari pretenţii, aflată sub nivelul nostru. Ei bine, deşi am condus la pauză cu trei goluri, am pierdut la final la o diferenţă minimă.

- Euro 2010 (semifinale): România - Suedia (23-25)

Sub conducerea lui Radu Voina, tricolorele au avut evoluţii entuziasmante la turneul final din Norvegia şi Danemarca. În semifinale, România era mare favorită contra Suediei, dar a părăsit terenul învinsă după un meci pe care ni l-am făcut singuri greu.

- Euro 2008 (grupe principale): România - Spania (18-26)

România a ratat prezenţa în semifinalele Europeanului din Macedonia în special din cauza înfrângerii suferite în faţa Spaniei într-una din cele două grupe principale. La acea dată, ibericele n-aveau nici un cuvânt de spus în handbalul feminin, astfel că eşecul la scor a fost cu atât mai dureros.

Mai multe