Handbaliştii, la doi paşi de Mondiale

12 ianuarie 2014 15:01   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal masculin a României este în grafic. A pierdut în Slovacia la doar două goluri diferenţă, 27-25, dar a terminat pe primul loc în clasamentul grupei a 2-a preliminare şi a obţinut dreptul de a juca, la vară, în play-off.

Victorioşi cu 32-24 în meciul tur, românii şi-au asigurat prezenţa în barajul în care se dau biletele pentru Mondialele din 2015, din Qatar. Cei mai buni jucători români în Slovacia au fost interul Şimicu, golgeterul nostru, cu 8 goluri, dar şi pivoţii Talaş, Ghiţă sau extrema dreaptă Mihalcea. Înfrângerea din Slovacia a fost singura suferită de naţionala antrenată de Eliodor Voica în aceste preliminarii, din grupă mai făcând parte Italia şi Cipru.

Tragerea la sorţi a meciurilor din play-off va avea loc la 26 ianuarie, după terminarea Campionatului European care a început ieri, în Danemarca. Putem căda cu oricare din echipele situate mai jos de locul 3 - podiumul îşi asigură automat biletele de Mondiale, plus Spania, care e deţinătoarea titlului.Antrenorul principal al echipei noastre, Eliodor Voica, a declarat că şi-ar dori ca adversare Macedonia, Belarus, sau Muntenegru. Partidele se vor disputa la 7/8 iunie - turul - respectiv 14/15 iunie returul. Turneul final al CM din 2015 va avea loc în Qatar, între 17 ianuarie şi 1 februarie.

Mai multe