Verdictul anchetatorilor. Ce a făcut Schumacher înainte de teribilul accident

17 februarie 2014 10:59   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Procurorii care se ocupă de cazul fostului campion de Formula 1 au anunţat că accidentul de schi nu a fost cauzat de o încălcare a normelor de siguranţă.

"Nu a fost constatată nicio încălcare a normelor. Accidentul s-a produs în zona din afara pârtiei", a spus procurorul Quincy, scutindu-i astfel de orice vină pe cei care administrează staţiunea Meribel, acolo unde s-a produs accidentul din data de 29 decembrie. "Semnalizarea, iluminatul, marcajele şi informaţiile oferite cu privire la limitele acestei pârtii erau conforme normelor franceze în vigoare", a spus acesta.

Procurorul a precizat că procedura de anchetă deschisă la 29 decembrie, cu privire la cauzele şi circumstanţele accidentului, a fost clasată la 12 februarie, dar familia lui Schumacher poate să deschidă, dacă va dori, un proces civil.

Joi, familia fostului pilot de Formula 1 a declarat că în continuare crede cu tărie în vindecarea campionului aflat în prezent în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble.

Mai multe