A strâns 700.000 $ în 2014!

17 februarie 2014 17:58   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep este, indiscutabil, sportivul începutului de an în România. Sfertul de finală la Australian Open şi, mai ales, victoria într-unul din cele mai importante turnee din circuitul mondial, cel de la Doha, au umplut-o de bani.

În doar o lună şi jumătate, cât a trecut de la începutul anului, Simona a câştigat, cu racheta în mână, suma de 699.542 $! Adică dublu faţă de cât a obţinut, în acelaşi interval de timp, cel mai bine plătit fotbalist român, Mirel Rădoi, de la Al Ain.

Evident, cecul primit după victoria de la Doha (6-2, 6-3 cu Kerber), de 441.000 de dolari, a atârnat decisiv, dar nici cei 239.365 de dolari primiţi după sfertul jucat la Australian Open nu sunt de neglijat. În rest, suma a fost completată de premii „mici". Per total, în întreg circuitul, Simona este a treia în clasamentul banilor câştigaţi în 2014, după finalistele de la Australian Open.

Turneul de la Doha nu i-a umplut doar conturile jucătoarei noastre, dar a transformat-o, la cei 22 de ani ai săi, în jucătoarea din România cu cele mai mari premii din istorie. Ea are câştigaţi în carieră 2,74 milioane de dolari, devansând-o pe Irina Spîrlea, care a strâns 2.654.000 $.

„Nu mă gândesc acum ce voi face cu banii. Am timp. Banii mei sunt banii familiei mele", obişnuieşte să spună Halep atunci când este întrebată cum va gestiona atâţia bani. Familia a sacrificat totul pentru ea, tatăl ei şi-a închis o afacere pentru ca Simona să-şi poată continua cariera în primii ani ai senioratului, iar acum simte că este de datoria ei să îi răsplătească. Simona demonstrează astfel că este nu doar o mare campioană ci, mai ales, un mare om.

Cel mai mare cec primit de un român în tenis

Cecul de 441.000 de dolari primit în urma victoriei de la Doha, a transformat-o pe Simona Halep în deţinătoarea unui record. Ea a devenit sportivul român care a câştigat cel mai mare premiu la un singur turneu! Precedentul record îi aparţinea lui Andrei Pavel, care a primit, în 2001, 400.000 de dolari după victoria din turneul Masters de la Montreal.

Mai multe