Pistorius a mai tras cu pistolul înainte de crimă

6 martie 2014 19:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pe măsură ce trec zilele din  procesul lui Pistorius, se strâng tot mai multe probe împotriva lui.

Unul dintre martorii acuzării din procesul care a început luni, la Pretoria, şi s-ar putea încheia cu condamnarea la 25 de ani de închisoare a atletului paralimpic sud-african, spune că, în ianuarie 2013, cam cu o lună înainte de a-şi ucide iubita, Pistorius a tras accidental un glonţ într-un restaurant din Johannesburg. Pentru a nu fi depistat, el a cerut unui prieten să-şi asume vina.

Boxerul profesionist Kevin Lerena a spus că el, Pistorius şi încă două persoane se aflau la cină în restaurantul Tashas în momentul incidentului. Lerena a explicat că unul din cei patru, Darren Fresco, i-a dat pistolul său lui Pistorius pe sub masă şi i-a spus că mai are un glonţ.

„Arma s-a descărcat. Apoi s-a lăsat tăcerea în restaurant. M-am uitat la podea. Am văzut că acolo unde era piciorul meu era o gaură în podea. Am avut o mică zgârietură la deget", a afirmat pugilistul.

Proprietarul restaurantului, Jason Loupis, a declarat în instanţă că în momentul incidentului în incintă se aflau 220 de persoane. Oscar Pistorius şi-a cerut imediat scuze şi i-a cerut lui Fresco să îşi asume vina. Atunci când proprietarul restaurantului şi soţia sa Maria s-au dus la masa la care se afla Pistorius pentru a vedea ce s-a întâmplat, Fresco a spus că arma i-a căzut din buzunar. Apoi Pistorius a plătit nota şi grupul a părăsit restaurantul.

Mai multe