Oscar Pistorius, acuzat că şi-a ucis iubita, eliberat după doar un an

20 octombrie 2015 11:04   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Tragedia care a şocat o lume întreagă a avut loc în urmă cu doi ani, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Crima a ţinut primele pagini ale ziarelor internaţionale şi a fost un subiect intens mediatizat. Oscar Pistorius (28 de ani) şi-a ucis iubita cu sânge rece şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Cu toate acestea, sportivul a fost eliberat luni seară (19 octombrie), după doar un an de detenţie şi cu o zi mai devreme faţă de termenul stabilit iniţial. Acesta va avea un regim de arest la domiciliu, potrivit presei sud-africane. Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de omor din culpă, în procesul în care a fost acuzat că a ucis-o pe iubita lui, Reeva Steenkamp.

Atletul paralimpic a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc, potrivit Mediafax. Sportivul nu a contestat sentinţa primită.

Oscar Pistorius a împuşcat-o mortal pe Reeva Steenkamp, model sud african, la 14 februarie 2013. Oribila crimă a avut loc în casa lui din Pretoria, în Africa de Sud. La vremea aceea, atletul s-a apărat spunând că a confundat-o pe iubita lui cu un hoţ.

Mai multe