Părinții lui Djokovic: ”L-au torturat pe Nole”

10 ianuarie 2022 14:15   Alte sporturi

Conferința de presă susținută de familia lui Novak Djokovic la Belgrad, marți, a fost un nou prilej de scandal. Părinții lui Nole i-au acuzat pe australieni că l-au torturat pe tenismen!

"Vreau să le mulţumesc tuturor din lume care s-au ridicat şi l-au susţinut la Melbourne în faţa acelui aşa-zis hotel”, spune Dijana Djokovici, mama sportivului, referindu-se la centrul de imigranţi în care Novak a fost ţinut pentru scurt timp."Aceasta este cea mai mare victorie a lui din carieră, este mai mare decât orice grand slam. Nu a făcut nimic rău, nu a încălcat niciuna dintre legile lor. A fost supus hărţuirii. A luptat împotriva sistemului şi a guvernului pentru că avea dreptul să fie acolo. Nu ne-am confruntat niciodată cu o situaţie ca aceasta”, adaugă ea. Dijana a mai declarat că nu a fost posibil să-şi contacteze fiul de multe ori şi că nu ştia ce i se întâmplă.

Mama lui Djokovic a precizat că fiul ei "a suferit tortură". Srdjan a adăugat că Novak a fost privat de "drepturile omului”, deoarece nu i s-a permis să aibă contact cu prietenii, cu echipa sau cu avocaţii săi.

Conferinţa a avut loc la Belgrad şi era de aşteptat ca Novak să intervină printr-o transmisiune video, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, el a susținut un prim antrenament la Melbourne, în complexul pe care se va disputa Australian Open.

Mai multe