Patricia Țig, în doliu. Tatăl ei, fostul voleibalist Marius Țig, a decedat!

6 iunie 2020 20:53   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Zile foarte grele pentru Patricia Țig, a patra româncă în clasamentul tenisului mondial, unde ocupă locul 85. Tatăl ei, cel care a crezut în ea ca nimeni altul, care a încurajat-o să continue oricât de dificil părea totul, a încetat din viață sâmbătă.

În vârstă de 63 de ani, Marius Țig a fost un voleibalist de clasă, mulți ani jucător pe prima scenă a primei divizii. După retragere, a devenit antrenor de copii și juniori la CSS Galați, unde a lucrat până acum trei ani. În această perioadă a descoperit și crescut mulți jucători care i-au călcat pe urme, ajungând să evolueze în prima ligă. În 2017 s-a mutat la Brașov, acolo unde a antrenat echipa de Divizia A2 CSU Brașov, cu care se calificase în acest an în turul al doilea al fazei play-off-ului campionatului național.

În ultimii doi ani a avut două mari bucurii: și-a văzut nepoțica, Sofia, născută acum doi ani de Patricia, făcând primii pași și a fost martorul revenirii extraordinare a fiicei sale în topurile tenisului mondial, după ce, în doar jumătate de an, Paty a ajuns dintr-o jucătoare fără clasament, numărul 80 WTA.

Ca și cum durerea pierderii tatălui nu ar fi fost de ajuns, Patricia Țig (26 de ani) nici nu a putut fi alături de el în ultimele clipe, deoarece se află de mai mult timp în SUA, acolo unde s-a antrenat pe perioada pandemiei și de unde, săptămâna viitoare, urma să meargă la Belgrad, pentru a juca la turneul organizat cu circuit închis de Janko Tipsarevic. Deocamdată nu se știe dacă această participare rămâne în picioare.

Mai multe