Patricia Țig se va căsători cu antrenorul Răzvan Sabău

22 iulie 2019 16:42   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Finalistă la BRD Bucharest Open, Patricia Țig i-a mulțumit familiei, precum și antrenorului ei, Răzvan Sabău, cel care îi va deveni soț. Și i-a transmis un mesaj fiicei sale, Sofia, imediat după meci: ”Mami te iubește”

Aflată la a doua finală WTA de simplu din carieră, Patricia Maria Țig (24 de ani) a mărturisit că s-a schimbat foarte mult după ce a născut.Specialiștii susțin că în multe cazuri sportivele devin mai combative, mai valoroase în momentul în care sunt mame. Iar în cazul lui Țig această ipoteză s-a confirmat. Fără loc în clasamentul mondial înaintea BRD Bucharest Open (era pe 10.000, însă fără vreun punct), obligată să joace calificări, ea a câștigat șase partide și a disputat finala cu Elena Ribakina (2-6, 0-6). Țig a recunoscut faptul că a evoluat ca jucătoare după ce a devenit mamă. ”Nu am învăţat prea multe în prima parte a carierei. Încerc foarte mult să fiu mai umilă, mai docilă şi recunoscătoare pentru ceea ce primesc şi am primit de-a lungul anilor. Cred că într-o oarecare măsură maturitatea pe care am simţit-o o dată ce am devenit mamă m-a ajutat foarte mult în perioada aceasta. Văd lucrurile altfel, sunt mult mai calmă, mai relaxată. Știu că viaţa nu se termină cu pierderea unui meci de tenis ", a declarat ea la Digi Sport. 

Patricia Țig urcat pe locul 264 WTA

La finalul disputei, Patricia a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea turneului. ” De asemenea, aș vrea să mulțumesc familiei mele. Ați fost un sprijin constant de-a lungul acestei perioade grele, dar și frumoase. Cu lacrimi în ochi, ea i-a transmis un mesaj fiicei sale, Sofia, născută anul trecut: ”Mami te iubește!”.Grație evoluției de pe zgura bucureșteană, Pati a urcat pe locul 264 WTA, având 200 de puncte. Ea este depășită de nouă românce: Simona Halep – locul 4 (5.933p), Mihaela Buzărnescu - 58 (966p), Sorana Cîrstea - 96 (651p), Irina Begu - 100 (623p), Monica Niculescu - 102 (616p), Ana Bogdan - 126 (498p), Gabriela Ruse – 179 (332p), Jaqueline Cristian – 202 (295p) Irina Bara – 213 (289p). La dublu, cel mai bine clasată româncă rămâne Raluca Olaru, pe locul 38, cu 1.845 de puncte.

Patricia Țig i-a mulțumit antrenorului Răzvan Sabău 

Patricia Țig a ținut să-i mulțumească antrenorului Răzvan Sabău pentru sprijinul pe care i l-a acordat atât în timpul turneului bucureștean, cât și în răstimpul de când lucrează împreună. Ea a dezvăluit că acesta îi va deveni soț, fiind tatăl fetiței sale, Sofia. Născut în 18 iunie 1977, la București, Răzvan Sabău a fost primul campion al României la Wimbledon, într-o probă de simplu (la juniori, în 1993). Atunci când a revenit acasă, de la Londra, a aflat că tatăl său, cel care îl dusese la tenis, murise chiar în acele zile... (familia i-a ascuns acea veste cumplită) În 2005, el a ocupat cel mai bun loc ATP la simplu din carieră, 74. Răzvan a fost eroul meciului cu Ecuador, din 2003, de la Quito, când România s-a impus cu 3-2, intrând în Grupa Mondială a Cupei Davis. 

Mai multe