Peste 2.500 de persoane au alergat în Parcul Izvor în scop umanitar

28 septembrie 2015 16:30   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Cea de-a 6-a ediţie a Marşului şi Crosului Casiopeea, o competiţie umanitară consacrată a cărei taxă de înscriere a fost donată integral în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie, a adunat la start, sâmbătă dimineaţă, în Parcul Izvor, peste 2.500 de persoane.

Într-o atmosferă exuberantă şi plină de optimism, competitorii la cele 5 curse, susţinuţi de către Ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, de actriţa Monica Davidescu şi de bucătarul Nicolai Tand, au luat startul pentru a susţine speranţa femeilor la o viaţă normală şi dreptul la recâştigarea feminităţii. 

Participanţii s-au putut înscrie la 5 tipuri de curse: copii 6–11 ani (fete şi baieţi), adolescenţi 12-16 ani (fete şi băieţi), femei +16 ani, barbaţi +16 ani, Marşul familiei (pentru toate vârstele). Câştigătorii curselor au primit premii constând în produse oferite de sponsorii evenimentului. De asemenea, fiecare participant adult a primit un voucher pentru ecografie generală, ecografie mamară şi consultaţie de medicină generală.

Crosul Casiopeea este o acţiune umanitară bianuală, cu ediţii la Braşov şi Bucureşti, care vizează mobilizarea de donatori, prin achitarea taxei de înscriere de 40 RON/adult sau o donaţie de 1 până la 5 lei la copii, respectiv 20 lei la adolescenţi, în scopul achiziţionării de proteze mamare destinate femeilor care au suferit o operaţie de mastectomie.

Mai multe