Pistorius e mai tare decât un cal de curse!

13 decembrie 2012 15:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Sud-africanul Oscar Pistorius a uimit din nou întreaga lume. Multiplul campion paralimpic la atletism a şocat acceptând să se ia la întrecere cu un animal! Şi nu orice animal, ci un cal de curse! Incredibil este faptul că sportivul l-a depăşit fără probleme pe Maserati, armăsarul pursânge cu care s-a „luptat" la Doha.

Nimeni n-a crezut că este în stare de aşa ceva, însă el a ţinut să le demonstreze tuturor că poate să facă tot ce îşi propune.

Oscar Pistorius, multiplul campion paralimpic, a şocat lumea sportului şi nu numai. Atletul în vârstă de 26 de ani, născut fără picioare de la genunchi în jos, a vrut să alerge şi să concureze cu un cal de curse.

Aşa s-a „născut" evenimentul „Run Like The Wind", de pe circuitul Aspire Zone, din Doha. Pistorius a alergat 115 metri, iar pe culoarul vecin s-a aflat Maserati, un armăsar pursânge arab.

Sud-africanul a ieşit învingător, depăşind fără probleme calul. „Nu a fost vorba despre cine a câştigat, ci despre faptul că nu trebuie să avem prejudecăţi faţă de oamenii cu dizabilităţi fizice", a mărturisit Pistorius la finalul întrecerii.

Schumi a vrut să depăşească un avion

Pistorius nu este primul sud-african care concurează la alergare cu un animal. Jucătorul de rugby Bryan Habana a fugit alături de un ghepard, în 2007.

Michael Schumacher a încercat să ia „faţa" unui avion şi a pornit chiar o cursă contra unui aparat de zbor de vânătoare. Iniţiativa neamţului n-a fost singulară, el preluând modelul pilotului Tazio Nuvolari, care în 1931 a depăşit un avion Caproni Ca100.

Mai multe