Poveste de film în fotbalul american: va juca printre stele cu o mână amputată!

2 mai 2018 14:49   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În ciuda unei afecţiuni fizice majore, Shaquem Griffin va evolua din toamnă în campionatul de fotbal american de peste Ocean.

Nu oricine poate ajunge în NFL, liga nord-americană care dă ora exactă în fotbalul american. Un tânăr de 22 de ani a reuşit să pătrundă însă în elită chiar dacă are mâna stângă amputată.

Aceasta e una dintre cele mai impresionante poveşti din lumea sportului, care se poate transforma în viitor în subiect de film. Eroul e Shaquem Griffin, transferat de echipa de fotbal american Seattle Seahawks în vederea stagiunii viitoare, care va debuta în toamnă. În fragedă copilărie, când Griffin avea numai patru ani, o afecţiune congenitală la mâna stângă i-a obligat pe doctori să-i amputeze acestuia braţul.

Shaquem n-a lăsat însă ca acest ghinion să-i afecteze visul, acela de a juca fotbal american la cel mai înalt nivel. Ca urmare, a intrat într-o echipă universitară şi a încercat să-şi ascundă defectul şi să-şi pună în valoare calităţile, viteza şi forţa.

A devenit astfel un apărător (linebacker) de temut, atrăgând imediat atenţia cluburilor profesioniste din NFL. „Acesta nu e sfârşitul călătoriei mele, ci un nou început. Mulţi s-au îndoit de mine, dar le-am arătat că s-au înşelat”, a declarat Griffin după ce a ajuns acolo unde şi-a dorit, printre stelele fotbalului american.

Interesant e faptul că, la echipa din Seattle, Shaquem va fi coleg cu fratele său geamăn, Shaquill, care a apărut pe lume cu un minut mai devreme. „E un băiat extraordinar, iar povestea sa ne-a inspirat pe toţi”, a spus Shaquill despre Shaquem.

Mai multe