Prea mici pentru un meci atât de mare!

6 aprilie 2013 18:19   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Unguroaicele au demonstrat în sala Polivalentă din Bucureşti de ce specialiştii consideră formaţia lor cea mai valoroasă din Europa în acest moment. Au început în forţă şi abia în minutul 8 au reuşit româncele să marcheze primul gol, atunci când scorul a devenit 3-1 pentru Györ. În minutul 10 era 6-1 pentru oaspete, iar până la pauză cam acesta a fost mersul, astfel că la cabine tabela arăta 14-10 pentru Györ.

Minutul 37 a fost cel care a părut să dea semnalul revenirii, după o fază de generic TV, în care portarul Silvia Navarro a marcat din poartă în poartă, obligând Györ să intre la time-out, 14-16. Finalul a fost de infarct, căci în ultimele 8 minute Oltchim a avut de mai mule ori ocazia să egaleze pentru prima dată în acest meci. De fiecare dată (20-21 în minutul 52, 21-22 în minutul 55 şi 22-23 în minutul 59), precipitarea fetelor noastre a făcut ca aceasta să nu se producă şi astfel Györ s-a impus cu 24-22, luând un avans ce poate fi decisiv pentru calificarea în finală. Returul va avea loc joi, 11 aprilie, la Veszprem.

Bulatovic, golghetera Oltchimului. Muntenegranca Oltchimului, Bulatovic, a fost cea mai bună marcatoare a Oltchimului, ea înscriind de 8 ori. Celelalte goluri ale echipei noastre au fost reuşite de Nechita (4), Manea şi Meiroşu (câte doua), Brădeanu, Farcău, Pineau, Barbosa, Curea şi Navarro (toate câte unul). De la adversare, Gorbicz a avut cele mai multe reuşite, 8.

VIP-uri la meci. Foarte multă lume cunoscută din sport a asistat la acest meci. În tribune s-au aflat Octavian Bellu şi Mariana Bitang, Sandra Izbaşa, Dumitru Dragomir împreună cu soţia, nora, fiul şi nepotul, Giovani Becali cu fetele, Mihai Stoica împreună cu fiica sa şi mulţi alţii.

 Suveniruri. Cei prezenţi la meci au putut cumpăra, de la vânzătorii din interiorul sălii, diferite suveniruri cu sigla Oltchimului. Eşarfa se vindea cu 25 de lei, tricoul cu 150 de lei, iar un fanion putea fi achiziţionat cu 10 sau 20 de lei, în funcţie de mărime.

 Oltchim, la plimbare. În dimineaţa meciului de ieri, antrenorul Vestergaard a vrut să le scoată pe fete din tensiunea partidei. Aşa că au mers la o plimbare în jurul hotelului şi au făcut o scurtă şedinţă de vizionare a adversarei. Maghiarele, în schimb, au efectuat în dimineaţa partidei un antrenament la care s-a lucrat mult din punct de vedere tactic.

Krim a câştigat la Larvik. În cealaltă semifinală din Liga Canpionilor, tot ieri, Krim Ljubljana, fosta adversară a Oltchimului din grupele semifinale, a câştogat cu 24-22 (16-9) în deplasarea de la Larvik (Norvegia). Partida retur este programată la 13 aprilie, pe terenul formaţiei slovene.

Sala Polivalentă, arhiplină

Sala Polivalentă din Bucureşti s-a umplut cam cu 10 minute înaintea startului partidei. La meci au asistat 3.500 de spectatori, care au încurajat din primul până în ultimul minut pe Oltchim. Din respect pentru cea mai valoroasă jucătoare a Europei, Bulatovic, fanii vâlcencelor au afişat un steag al Muntenegrului, ţara de origine a handbalistei. De partea cealaltă, Gyor a avut de partea ei cam 250 de suporteri, veniţi cu autocarele din Ungaria. Aceştia au afişat, înaintea meciului, un steag cu Ţinutul Secuiesc.

„Cred că a fost un meci slab al Oltchimului, dar sper ca cele cinci zile rămase până la retur să liniştească jucătoarele şi să arate altceva" Cristian Gaţu, preşedinte FRH

Mai multe