Presa internaţională: «Halep a fost perfectă»

5 iunie 2014 7:24   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Portalul italian oktennis.it a lăudat prestaţia jucătoarei Simona Halep în meciul de miercuri cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, scor 6-2, 6-2, din sferturile de finală de la Roland Garros, notând "pe Suzanne Lenglen am văzut o Halep perfectă".

"Pe Suzanne Lenglen am văzut o Halep perfectă. Un dublu 6-2 cu Svetlana Kuzneţova şi românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Nu ştim cum s-ar fi putut încheia meciul dacă rusoaica nu acuza dureri la coapsă la finalul primului set. Nu am putut asista la o partidă echilibrată, aşa cum a fost cea de la Stuttgart. Astăzi am admirat-o pe Simona Halep şi geometria ei impecabilă. Simona a dominat terenul, iar Kuzneţova a fost nevoită să rămână în spatele liniei de fund. Epilogul era inevitabil. Unicul moment de panică pentru Halep a fost când a servit pentru a câştiga meciul, când a comis trei duble greşeli. Românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam, dar nimic nu e încheiat. În semifinale o va întâlni pe Andrea Petkovici şi Halep porneşte favorită", a scris oktennis.it.

Cotidianul L'Equipe notează că Halep a făcut o demonstraţie "de măiestrie tactică". "În sferturile din Australia, Simona Halep s-a lichefiat. La Paris, cu o încredere din ce în ce mai mare, românca şi-a arătat nivelul. Jucătoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasată sportivă încă în cursa pentru titlu, ea a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică în faţa Svetlanei Kuzneţova. Cea care va fi numărul 3 mondial în cazul în care va juca finala la Paris, a căpătat aerul unei favorite pentru titlu şi continuă să impresioneze lumea. Să subliniem că a intrat în Top 10 abia în ianuarie. La 22 de ani, ea şi-a luat zborul şi va fi nevoie de o mână foarte fermă şi de un joc «buldozer» pentru a o împiedica să scrie o pagină foarte frumoasă în tenisul românesc", menţionează jurnalul francez.

Mai multe