Primul român care a traversat înot Canalul Mânecii are doar 16 ani!

9 august 2015 17:22   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Puştiul de 16 ani Dan Canta a devenit primul român care traversează doar în slip şi cască de protecţie celebra strâmtoare dintre Anglia şi Franţa.

Într-o perioadă în care nataţia din România duce lipsă de performanţe în bazin, un tânăr sportiv român a intrat în istorie ca primul compatriot care reuşeşte să traverseze înot Canalul Mânecii. Născut în Marea Britanie din părinţi români, Dan Canta a învăţat să înoate la Bucureşti după care a plecat în Australia. Temerarul Dan şi-a urmat pasiunea pentru înot, iar vineri a reuşit o performanţă unică pentru un înotător de la noi. Mai exact, Dan Canta a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, doar în slip şi cască de protecţie, performanţă recunoscută oficial de Channel Swimming Association. „Felicitări pentru Dan Canta, care a izbutit acest lucru la numai 16 ani”, au scris britanicii pe pagina de Facebook.

Românul a străbătut distanţa de 42 de kilometri dintre Anglia şi Franţa în 14 ore şi 32 de minute. Un alt compatriot, petroşăneanul Avram Iancu (39 de ani) e aşteptat să încerce acelaşi lucru în următoarele zile. În urmă cu o lună, un alt român, Andrei Roşu, a traversat Canalul Mânecii. A făcut-o însă în costum de neopren, avantaj considerabil în lupta cu condiţiile vitrege ale apei, a cărei temperatură e de sub 20 de grade Celsius.

Mai multe