Pugilist român, mort la 42 de ani! Constantin Florescu era campion în trei țări

17 ianuarie 2022 15:16   Alte sporturi

Constantin Florescu sau „Rocky Floriano”, pe numele de scenă, pugilistul s-a stins din viață fulgerător, lăsând în urmă o uriașă durere. Familia și apropiații, dar și fanii deplâng dispariția prematură a unui mare campion. 

Constantin Florescu a fost singurul român campion la box în trei ţări: România, Germania și Canada. El s-a stins la finalul săptămânii trecute, la Toronto, în Canada. Pugilistul avea doar 42 de ani și a murit din cauza unui infarct.

Tragica veste a fost dată pe rețelele de socializare de fratele acestuia, care are o afacere în Pitești. „S-a stins din viaţă campionul meu!!! Dumnezeu să te odihnească în pace, sufletul meu!!!”, a scris Alexandru Florescu pe contul său de Facebook. 

Boxeur profesionist timp de 7 ani 

Cunoscut în ring sub numele Rocky Floriano, Constantin Florescu era originar din Piteşti, de unde a plecat în urmă cu peste două decenii. Atunci, a ales Canada și nu i-a părut rău nicio clipă de acest lucru. A avut o carieră foarte frumoasă și apoi, după ce s-a retras, a devenit antrenor. 

Constantin Florescu era singurul român care a obţinut titlul de campion naţional la box în trei ţări: România, Germania şi Canada. Constantin Florescu a fost boxeur profesionist în perioada 2001-2008.

Palmaresul lui Rocky Floriano este impresionant: 11 victorii (dintre care opt prin KO), o remiză şi două înfrângeri. După ce şi-a încheiat cariera, Constantin Florescu a devenit antrenor de box în Canada, pregătind mai mulţi tineri de mare viitor, conform adevarul.ro

Doroftei, viață de vis în Canada

Și marele campion Leonard Doroftei s-a stabilit în Canada, unde are o viață de vis. În urmă cu doi ani, a vândut tot ce avea în România și a plecat împreună cu familia. Doroftei este extrem de mulțumit de noua viață pe care o are de doi ani. Totuși, nu a renunțat la box, așa că dă lecții celor care vor o carieră în pugilism. 

Mai multe