Raluca Olaru a salvat onoarea românilor

5 ianuarie 2017 20:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Săptămâna slabă a tenisului românesc a fost salvată de Raluca Olaru. Aceasta s-a calificat în finala probei de dublu de la Shenzhen, acolo unde face pereche cu ucraineanca Olga Savchuk. În semifinale, cele două au trecut fără să joace de principalele favorite, Raquel Atawo/ Yifan Xu. Click! vă prezintă 5 lucruri mai puţin cunoscute despre Olaru.

A fost o deschizătoare de drumuri. Raluca Olaru a fost prima româncă după Irina Spîrlea şi Ruxandra Dragomir în Top 100. Se întâmpla în 2007, atunci când a avut şi cea mai bună poziţie în clasamentul mondial de simplu: 53 WTA. Avea 18 ani şi se anunţa drept o nouă vedetă. Accidentările au ţinut-o apoi departe de teren, iar la revenire, în 2009,  a urcat din nou pe 53.

Are acelaşi antrenor de 6 ani. Din 2011, lucrează alături de Artemon Apostu Efremov, iar rezultatele s-au văzut. Între timp, echipei i s-a alăturat şi Adrian Cruciat, echipa fiind comună cu a Irinei Begu. 

Îi place să danseze şi să cânte. Raluca e una dintre cele mai joviale persoane din tenisul românesc. Când nu joacă tenis, ascultă muzică – îi place să şi cânte – îi place să danseze sau să se uite la filme.

A plâns la o conferinţă de presă. În iulie 2014, Raluca Olaru a oferit un moment emoţionant: ea a plâns, după un meci disputat la turneul din Bucureşti, pentru că nu mai poate juca la simplu din cauza banilor. „Nu mai joc simplu din cauze financiare. De doi-trei ani nu mai pot, iar eu nu mai am nici o susţinere financiară. Pentru a relua cariera de simplu trebuie investiţii mari. Aveam două opţiuni: să nu mai joc deloc sau să joc dublu ca să mă susţin. E greu să joci simplu. Dacă nu joci bine simplu săptămâna aceasta, nu mai poţi să joci săptămîna viitoare”, spunea Raluca atunci. 

Are 5 titluri în palmares. Pentru Raluca Olaru, aceasta este cea de-a 13-a finală de dublu a carierei. Ea a câştigat 5 tiluri WTA până acum. Culmea este că primul, cel din 2008, de la Taşkent, a fost cucerit tot alături de Olga Savchuk, actuala ei parteneră.

Mai multe