Rei Lida, o atletă japoneză de maraton, s-a târât 300 de metri cu piciorul rupt pentru a pasa ştafeta

25 octombrie 2018 18:00   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Sportul scoate din oameni tot ce au aceştia mai bun, dar Rei Lida, o amatoare care alerga un maraton de plăcere în Japonia, a dus lucrurile la extrem alergând cu piciorul rupt pentru a nu fi descalificată.

Rei Lida poate deveni fără probleme o inspiraţie pentru un regizor de film. Japoneza în vârstă de 30 de ani a participat zilele trecute alături de echipa ei la un maraton de calificare la Fukuoka, dar nimic nu preconiza ce avea să se întâmple. Când s-a apropiat de finalul celor 7 kilometri ai ei şi trebuia să se pregătească de predarea ştafetei către o colegă s-a împiedicat, a căzut şi şi-a rupt piciorul. Disperată ca nu cumva echipa ei să fie descalificată din acest motiv, Rei s-a decis să meargă în genunchi şi chiar să se târască efectiv pe asfalt pe ultimii metri. A ajuns cu răni groaznice la locul de schimb, dar toată lumea a îmbrăţişat-o după ce şi-a atins scopul.

Sacrificiul lui Rei a fost degeaba. Antrenorul a retras echipa când a aflat de piciorul rupt

Din păcate, sacrificiul femeii a fost inutil. Oficialii maratonului au comunicat greşit cu managerul echipei lui Rei. Acesta s-a speriat şi şi-a retras echipa din cursă la aflarea veştii că una dintre alergătoarele lui şi-a rupt piciorul, neştiind că respectiva a pasat totuşi ştafeta şi totul e în regulă din acest punct de vedere. Rei a fost dusă la spital, dar povestea ei a făcut înconjurul lumii şi este acum un model de sacrificiu pentru niponi, recunoscuţi oricum drept nişte caractere imposibil de înfrânt.

Mai multe