Reproșuri în echipa României după argintul Europenelor de tenis de masă

3 octombrie 2021 18:26   Alte sporturi
Ultima actualizare:

De când a fost obținută organizarea Campionatului European de tenis de masă pe echipe la Cluj-Napoca, a părut că toată lumea era convinsă că al treilea aur consecutiv pentru România era ceva firesc și ușor de obținut. Eșecul din finală (1-3 cu Germania) a scos la iveală multe probleme.

Calificată pentru a șasea oară consecutiv în finala Europenelor – un record al ultimelor decenii – echipa feminină de tenis de masă a României a avut șansa de a cuceri al treilea titlul la rând și de a intra în istorie. Din păcate, chiar dacă Germania a venit pentru prima dată în ultimii 20 de ani fără jucătoare asiatice, sportivele noastre nu au găsit calea spre primul loc. Adversarele noastre s-au impus cu 3-1, punctul României fiind adus de Daniela Dodean, cea care a anunțat după confruntare că aceasta a fost ultima oară când a jucat pentru România. Și a dat vina pentru asta pe antrenorul Viorel Filimon: ”După primul meci lumea s-a descurajat, antrenorul nostru s-a descurajat. Eliza a intrat descurajată. Au fost nişte greşeli care ar fi bine să nu se repete. Sunt cu lacrimi în ochi pentru că a fost ultima mea competiţie pentru România. E dureros, e greu. Această retragere este puţin forţată, nu este voinţa mea, dar din motive că am o fetiţă şi care nu-mi dă voie să fac programul pe care domnul antrenor îl vrea sunt forţată să mă retrag”, a spus Dodean Monteiro la Look Sport+.

La rândul său, Viorel Filimon a dat vina pe jucătoare pentru eșec: ”Ne-a lipsit în primul rând dorinţa de a asculta. Am vorbit ceva cu fetele, să zicem că Bernie a avut momentul decisiv când a avut 9-6. Nu au ascultat, am mai spus şi după Olimpiadă lucrul ăsta. Eliza inclusiv acum a schimbat două servicii... Au luptat, într-adevăr, dar am luptat orbeşte. În general au nişte păreri care nu ştiu, ar trebui întrebate ele. Sunt supărat pentru că nu au ascultat”, a spus Filimon la Look Sport+.

România – Germania 1-3

Bernadette Szocs - Nina Mittelham 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-1, 10-12)

Eliza Samara - Sabine Winter 0-3 (6-11, 9-11, 10-12)

Daniela Dodean Monteiro - Chantal Mantz 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7)

Eliza Samara - Nina Mittelham 2-3 (12-10, 8-11, 11-9, 9-11, 7-11)

Mai multe