Rezerve la noi, finaliste la Euro

22 decembrie 2014 22:05   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Finală cu rezultat aşteptat la Europenele de handbal feminin. Norvegia a învins Spania cu 28-25 (10-12) şi a cucerit al şaselea titlu continental după o finală în care România a avut două reprezentante.

Ambele finaliste au avut pe teren câte o jucătoare care activează în Liga Naţională. Norvegia pe Camilla Herrem, care joacă la campioana HCM Baia Mare, iar Spania pe Carmen Martin, care e legitimată la CSM Bucureşti. Chiar dacă ambele au jucat foarte bine la turneul final, norvegianca luând aurul, iar iberica fiind desemnată chiar cea mai valoroasă extremă dreapta şi fiind a treia marcatoare a Campionatelor Europene, cu 46 de goluri - a fost devansată de suedeza Gullden, 58 de goluri, şi Cristina Neagu, cu 49 de reuşite – niciuna dintre ele nu e titulară la echipele de club! 

E adevărat că în handbal între titulari şi rezerve e o linie de demarcaţie foarte fină, dar adevărul este că, la Baia Mare Herren e rezerva Valentinei Elisei, iar la HCM Bucureşti, Martin este rezerva Cristinei Vărzaru. Unul dintre multele paradoxuri ale handbalului românesc...În ceea ce priveşte rezultatul final al Campionatelor Europene, Norvegia a demonstrat încă o dată că e regina continentului. Nordicele au învins în finală, cu 28-25 (10-12) Spania, şi au cucerit pentru a şasea oară titlul suprem! Precedentele victorii fuseseră obţinute în 1998, 2004, 2006, 2008 şi 2010. 

Mai multe