Roger Federer a câştigat relativ uşor finala Australian Open

31 ianuarie 2010 13:20   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Roger Federer a dovedit că este capabil să atace recordul de victorii la Australian Open, record deţinut de Roy Emerson. Australianul a câştigat de şase ori la Melbourne, cinci dintre victoriile sale fiind la rând (1963-1967).

De asemenea, elveţianul este primul... jucător de tenis-tată care se impune la Internaţionalele de tenis ale Australiei de la Andre Agassi încoace.

"Îmi pare rău că nu am reuşit să câştig în această seară (n.r. - îi dau lacrimile). Mulţumesc echipei mele... Sunt terminat! Nu... Îmi pare rău!", a spus scoţianul după finală.

Victorios, Federer a vorbit cu zâmbetul pe buze: "Anul trecut... N-am vrut şi mi s-a întâmplat (nr. referire la faptul că a plâns după finala din 2009). Felicitări, Andy! Eşti tânăr şi vei reuşi. Mulţumesc echipei mele, celor din grupul meu! Nu e uşor să staţi cu mine... Vă mulţumesc că mă acceptaţi aşa cum sunt! Nu e fata mea... (n.r. - arată spre o puştoaică din zona în care au stat susţinătorii săi). Nu a crescut atât de mult... Vă mulţumesc încă o dată!".

Jucatorii americani de tenis Mike si Bob Bryan au confirmat ca sunt printre cei mai valorosi din lume la dublu. Ei au cucerit pentru a patra oara titlul la Melbourne.Cei doi frati au câstigat finala cu Daniel Nestor (Canada) si Nenad Zimonjic (Serbia): 6-3, 6-7, 6-3. Este titlul cu numarul 8 în turneele de Grand Slam pe care Mike si Bob Bryan îl obtin.

Mai multe