Românca rănită la JO: «Sunt vânătă până-n vârful degetelor»

14 februarie 2010 19:12   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Pista de sanie de la Jocurile Olimpice de la Vancouver a dat multă bătaie de cap sportivilor şi i-a ţinut cu sufletul la gură pe părinţii acestora.

Printre cei care s-au accidentat pe pista „morţii" a fost şi sportiva noastră, Violeta Strămăturaru. În vârstă de 21 de ani, ea s-a lovit de mai multe ori, la mijlocul traseului, fiind transportată la spital.

„Noroc că Raluca, sora ei mai mare, care concurează şi ea, este acolo şi ne-a sunat să ne spună că nu s-a întâmplat nimic grav. Oricum, nu am fost liniştită până seara, când am vorbit cu ea şi am văzut-o în cameră. Vorbesc cu amândouă în fiecare seară după ora 20.00", povesteşte mama sportivelor, Aurelia Strămăturaru.

După tragedia sportivului din Georgia, care a murit după ce a căzut de pe sanie, Aurelia Strămăturaru, care le urmăreşte din faţa televizorului, de la Buşteni, poate răsufla acum uşurată, deoarece medicii i-au interzis Violetei să mai concureze.

„Au trimis-o atunci imediat la spital pentru nişte investigaţii amănunţite, că nu are nimic rupt. O dor coastele şi mi-a zis: „Mamă, sunt vânătă până-n vârful degetelor". Trebuie să stea mai mult în pat pentru a se reface. Îmi pare bine că nu se mai dă cu sania pe pista aia periculoasă, după cele întâmplate şi cu georgianul", a continuat mama ei, care nu este străină de accidentările fetelor sale.

„Înainte de Torino, Raluca s-a accidentat şi a avut fractură deschisă. Şi atunci ne-am speriat. Însă, acum m-a asigurat că nu îi e frică de viteza de pe pârtie", a încheiat mama sportivelor.

Momentul accidentuluimortal de la Jocurile Olimpice de la Vancouver

Securitate sporită după moartea lui Kumaritaşvili

Moartea georgianului Nodar Kumaritaşvili (21 de ani), produsă vineri, la Whistler, i-a făcut pe organizatori să ia măsuri de precauţie.

Ei au acoperit cu suprafaţă de protecţie stâlpii metalici din zona în care sportivul s-a zdrobit de unul dintre aceştia, au înălţat parapetul care a permis ca el să iasă de pe pistă şi au scurtat traseul.

Schimbările au fost operate deşi ancheta Federaţiei Internaţionale de Sanie a ajuns la concluzia că accidentul s-a produs dintr-o eroare de pilotaj. Preşedintele georgian Saakaşvili a declarat că o "greşeală umană n-ar trebui să fie fatală în sport".

Mai citeşte:

JO: Organizatorii vor modifica pista după decesul lui Kumaritaşvili

Georgia îndoliată, însă nu se retrage de la Jocurile Olimpice de iarnă

Tragedie la Vancouver. Un georgian și-a pierdut viaţa la antrenament!

Festivitatea de deschidere a JO de iarnă Vancouver 2010 - FOTO

Creţu, locul 31 după două manşe la sanie

Mai multe