România a câștigat fără probleme cu Cehia, Germania a învins Norvegia

1 decembrie 2018 20:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Echipa feminină de handbal a României a debutat cu o victorie clară la Campionatul European din Franța: 31-28 (17-11) cu Cehia. Tricolorele s-au revanșat pentru înfrângerea de anul trecut, din optimile de finală ale Mondialului din Suedia.

Încurajate de numeroşi fani, handbalistele noastre s-au desprins din start, detașându-se la 8 goluri la mijlocul disputei. Golurile României au fost marcate de Buceschi 9, care a fost desemnată MVP-ul partidei, Neagu 8, Pintea 5, Udriştoiu 3, Dragut 2, Geiger 1, Florică 1, Băcăoanu 1 și Chiper 1.

Cu 8 goluri marcate, Cristina Neagu a urcat pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European. Ea are un total de 201 reuşite. Pe primul loc se află unguroaica Farkas Agnesc (205 goluri).

După meci, Eliza Buceschi a declarat la TVR: ”Chiar dacă a doua repriză nu a fost cum am dorit, mă bucur că am câştigat. Ceea ce contează e rezultatul final. Mă bucur că am început cu o victorie. Dedicăm victoria tuturor românilor, chiar de ziua noastră naţională. Mulţumim că fanii prezenţi aici ne-au arătat că oriunde jucăm ca acasă”.

În celălalt meci din Grupa D, disputat după-amiază, campioana europeană en-titre Norvegia a pierdut (32-33) cu reprezentativa Germaniei.

România va juca cu Germania luni, 3 decembrie, la ora 19.00, şi cu Norvegia, miercuri, 5 decembrie, la ora 22.00. Obiectivul naționalei noastre este clasarea între primele 6.

Mai multe