România a cucerit o nouă medalie de argint la CE de lupte

17 aprilie 2010 16:56   Alte sporturi
Ultima actualizare:

La categoria 66 de kilograme, Ion Panait a avut un parcurs excelent, depăşindu-i pe rând pe bulgarul Emil Asenov Milev, ucrainianul Serghi Krasilnikov, azerul Farid Mansurov, respectiv pe francezul Steeve Guenot în semifinale. În finala categoriei, Panait s-a confruntat cu rusul Ambako Vachadze, pe care nu a putut să-l depăşească.

Tot astăzi, Eusebiu Diaconu a înregistrat două victorii consecutive, la 60 de kilograme, în faţa ungurului Ede Komaromi şi a georgianului Revaz Lashkhi, dar a fost învins în semifinale de ucraineanul Konstantin Balitsky. În recalificări, Diaconu a cedat în faţa rusului Zaur Kuramagomedov, ratând medalia de bronz (locul V la final).

La categoria 55 de kilograme, Virgil Munteanu a fost eliminat în turul secund, de rusul Nazyr Mankiev, în timp ce Ionel Puşcaşu a pierdut din primul tur al categoriei 74 de kilograme.

Până astăzi, delegaţia României mai câştigase trei medalii, bronz la categoria 84 kilograme, lupte libere, prin Ştefan Gheorghiţă, şi la lupte feminine, prin Ana Maria Pavăl, la 55 kilograme, respectiv argint, prin Estera Dobre, lupte feminine, la categoria 51 kilograme.

În cinci zile de concurs, luptătorii români au adunat patru medalii, două de argint şi două de bronz.

Ultimul reprezentant al României la CE de la Baku este Alin Alexuc, ce va concura duminică, la categoria 96 kilograme, lupte greco-romane.

Mai multe