România atacă Georgia, la rugby, cu georgienii

5 februarie 2019 17:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Echipa de rugby a României l-a readus în lot, pentru meciul cu Georgia, de sâmbătă, 9 februarie, de la Cluj, pe talonerul de origine georgiană Otar Turashvili, iar pregătirea înaintării i-a fost încredințată lui Lasha Tavartkiladze

Socotit a fi derby-ul competiției denumită și Turneul celor 6 Națiuni Bis, meciul dintre România și Georgia, de sâmbătă, este și un prim prilej pentru Stejari de a recâștiga ceva din prestigiul pierdut după excluderea de la Cupa Mondială.Cum adversarii sunt cunoscuți pentru forța pachetului de înaintare, antrenorul interimar Marius Tincu și consilierul Lynn Howells l-au readus în lot, după o pauză de un an și jumătate, pe talonerul Otar Turashvili (32 de ani). Născut în Georgia, la Tbilisi, acesta a fost primul sportiv naturalizat care a evoluat pentru echipa de rugby a României, în 2012. Iar de atunci a bifat alte 34 de meciuri internaționale, inclusiv la Cupa Mondială din 2015. Legitimat la Colomiers, în liga franceză, Tura poate aduce stabilitate liniei I alături de experimentații Mihăiță Lazăr, Andrei Ursache, Constantin Pristăviță sau Eugen Căpățână în condițiile în care Andrei Rădoi și-a anunțat retragerea. Turashvili a jucat de două ori contra Georgiei, fiind victorios în 2017. 

Antrenor școlit în Noua Zeelandă

O altă mutare interesantă s-a produs și în staff-ul tehnic, unde a fost cooptat, ca responsabil cu pregătirea înaintării, georgianul Lasha Tavartkiladze (32 de ani). Specializat ca jucător pe postul de flanker, el a disputat 9 meciuri pentru echipa Georgiei. În 2010, a evoluat contra României, la București (10-22), iar apoi a jucat și la IRB Nations Cup. Uns antrenor al grămezii la CSM București în 2017, Lasha s-a școlit, în iulie trecut, în Noua Zeelandă. Atunci el a participat la ”Cursurile de înaltă performanță în antrenorat” organizate de Crusaders, selecționata provincială care participă la Super Rugby.

Programat în etapa cu numărul 1 din ediția 2019 a Rugby Europe International Championship, meciul România – Georgia se va disputa pe Cluj Arena, în 9 februarie, la ora 14.00 (în direct la Telekom Sport).

Mai multe