România, învinsă de Ungaria la CE de handbal în ultimele minute

13 decembrie 2014 22:11   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă, la Debrecen, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 20-19 (10-8), în primul meci din grupa principală I a Campionatului European, informează Mediafax.

Tricolorele au debutat în partida cu Ungaria la adăpostul victoriei din grupele CM de anul trecut, 21-17, dar şi susţinute de peste 1.000 de fani din tribunele Fonix Arena din Debrecen. Primul gol al meciului a fost marcat însă abia în minutul 6, de Ungaria, care a mărit avantajul în minutul 8, 2-0. Cristina Neagu a "spart gheaţa" în minutul 11, 2-1, iar Chintoan a marcat al doilea gol al României, 3-2 (min. 12), în timp ce portarul Paula Ungureanu avea deja cinci intervenţii reuşite.

În minutul 14, antrenorul Gheorghe Tadici a cerut time-out, la scorul 4-2, pentru că jucătoarele sale găseau cu greu antidot împotriva ofensivei adverse, în condiţiile în care din echipa Ungariei absenta "dirijorul" Anita Gorbicz.

Paula Ungureanu a continuat cu intervenţiile excelente, ţinând România pe "linia de plutire", iar egalarea a venit în minutul 18, 4-4. Trei minute mai târziu, Ungaria conducea cu 6-4, iar apoi cu 8-5 (min. 23), defensiva tricoloră fiind dezorganizată. În ultimul minut al primei reprize, tabela arăta 9-8, pentru ca la pauză Ungaria să se bucure de acelaşi avantaj, 10-8.

La reluare, a ieşit la rampă Brădeanu cu două reuşite, 11-10 (min. 33), iar cinci minute mai târziu, Cristina Neagu a adus egalarea, 13-13, fanii României exultând în tribune. Aceeaşi Neagu a adus România pentru prima dată în avantaj, de la 7 metri, 13-14 (min. 40), obligând Ungaria să intre la time-out. Antrenorul Gheorghe Tadici a rulat lotul cât mai mult, iar paradele excelente ale Paulei Ungureanu şi reuşitele Cristinei Neagu au menţinut avansul, 15-16 (min. 47). Scandările fanilor români au încurajat şi mai mult handbalistele tricolore, aceeaşi Neagu marcând pentru 15-17 un minut mai târziu.

Cu opt minute înainte de final, România conducea cu 16-18, iar încurajările "România, România" au redus la tăcere cei peste 4.000 de fani ai echipei gazdă. Ungaria a redus la 17-18 (min. 54), Băbeanu a marcat pentru 17-19, când mai erau cinci minute, dar Ungaria a revenit în forţă pe fondul unei apărări "visătoare" a echipei noastre, 20-19 (min. 57).

Neagu a ratat următorul atac, Ungaria a "copiat" faza, dar a urmat un fault în atac al României, cu 50 de secunde înainte de final, Ungaria a luat time-out, Ungureanu a apărat la ultima acţiune adversă, a urmat încă un time-out, al României, dar ultimul atac a fost irosit. Ungaria a învins cu 20-19, rămâne în cursa pentru semifinale, în timp ce România rămâne cu regretul unei victorii scăpate printre degete.

Portarul Paula Ungureanu a fost cea mai bună jucătoare din tabăra României.

Mai multe