România la Mondiale: revelaţia Dragut e invenţia lui Tadici

27 noiembrie 2017 14:45   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Marele câştig al naţionalei de handbal după Trofeul Carpaţi e jucătoarea de 27 de ani care a explodat la Zalău, sub comanda fostului selecţioner.

Pentru Mondialul care începe sâmbătă, România se va baza nu numai pe „bombele” Cristinei Neagu, ci şi pe cele ale Anei Maria Dragut, o handbalistă reinventată de experimentatul antrenor Gheorghe Tadici.

Dependenţa de Cristina Neagu e marea problemă cu care se va confrunta România la turneul final din Germania. Selecţionerul Ambros Martin a găsit însă la linia de 9 metri o soluţie la care nu se gândea nimeni în urmă cu un an. La Trofeul Carpaţi încheiat duminică la Craiova şi în special în victoria spectaculoasă (24-23) cu Brazilia, marea revelaţie a atacului nostru s-a numit Ana Maria Dragut. Contra sud-americancelor, interul dreapta a marcat de patru ori cu aruncări devastatoare, similare cu cele ale Cristinei Neagu de pe postul de inter stânga. Paradoxal, nu vorbim despre o handbalistă tânără, aflată la început de drum. Botoşăneancă la origine, Ana Maria are aproape 28 de ani, iar până în prezent s-a zbătut în mediocritate, la echipe precum CSM Roman, Dunărea Brăila sau Unirea Slobozia.

Cel care a adus-o pe Dragut în prim-plan este nimeni altul decât Gheorghe Tadici, care a transferat-o la Zalău în vara anului trecut. De-aici a început o ascensiune fulminantă, care sperăm să continue la Mondiale, competiţie la care România are de apărat bronzul cucerit în urmă cu doi ani.

Despre Ana Maria Dragut

*Din 2005 până în 2009 a făcut parte din loturile de junioare şi de tineret ale României.

*Prima convocare la naţionala mare a primit-o chiar de ziua ei, la 24 februarie 2017.

*În sezonul 2016-2017 a dat aproape 100 de goluri pentru HC Zalău.

*Va juca la Mondiale în special pentru tatăl său, decedat în primăvară.

Lotul României pentru CM 2017

Portari: Dedu, DumanskaExtreme stânga: Elisei, Iuganu-PopaExtreme dreapta: Udriştoiu, BerbecePivoți: Pintea, Tătar, TomescuCentri: Buceschi, Zamfirescu, LasloInteri stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, SzucsInteri dreapta: Geiger, Dragut

Mai multe