România reîncepe să conteze în Europa în sportul ecvestru

25 iunie 2019 18:27   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Federația Ecvestră Română a fost gazdă pentru Adunarea Generală a Federației Ecvestre Europene, un eveniment major în sportul călare.

Președintele Federației Ecvestre Europene, Theo Ploegmakers, a accentuat că Federațiile naționale ar trebui să acceseze mai des programul Brotherhood care constă în exportul de knowhow de la țările dezvoltate către cele în curs de dezvoltare pentru a întări vocea și performanțele europenilor în acest sport în cadrul mai larg, global.

După ce Președintele Federației Ecvestre Române a ajuns în runda finală cu reprezentanta Elveției, Nayla Stossel, elvețianca a câștigat cu 19 la 15.

Marilena Mladin a fost propusă de președintele EEF să facă parte din unul din comitetele  de lucru, acordându-i-se încredere după ce a apreciat foarte mult eforturile României de a organiza un astfel de eveniment. Pentru România este un pas foarte mare înainte, candidatura și cele 15 voturi cântăresc foarte mult în dezvoltarea conexiunilor la nivel european și crearea unor sinergii între federațiile naționale, atât de necesare pentru implementarea ulterioară a unor proiecte concrete.

”Este mai mult decât evident, după impresiile invitaților și a conducerii EEF, că România a fost foarte bine marcată pe harta ecvestră europeană. Vom face lucruri mari pentru sportivii și caii noștri și pentru toți implicați în acest sport minunat pentru că acum avem deja stabilite relații foarte bune cu partenerii noștri. În final, pot spune că, am câștigat oricum!”, a declarat președintele Federației Ecvestre Române, doamna Marilena Mladin.

Mai multe