România, șase medalii la Campionatul European de canotaj, dintre care două de aur

11 aprilie 2021 20:32   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Campionatele Europene de canotaj de la Varese (Italia) s-au încheiat cu un succes al delegației României, care a obținut 6 medalii, dintre care două de aur, trei de argint și una de bronz.

Titlurile continentale au fost cucerite de echipajele feminine de 8+1 și de dublu vâsle. Barca de 8+1, compusă din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și cârmaciul Daniela Druncea, a încheiat cursa cu timpul de 6:06.67 minute. Pe podium au mai urcat Olanda (6:09.98) şi Rusia (6:14.40).

Ehipajul de dublu vâsle feminin, format din sportivele Nicoleta-Ancuţa Bodnar şi Simona Geanina Radiş, a încheiat cursa cu timpul de 6:49.84 minute. Pe podium au mai urcat Lituania (6:53.33) şi Marea Britanie (6:55.13).

Medaliile de argint au fost obținute de echipajele de 8+1 (masculin), de Gianina Beleagă la vâsle simplu, categorie uşoară și de barca de dublu rame feminin. Echipajul tricolor de 8+1, format din sportivii Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu, a încheiat cursa cu timpul de 5:31.42 minute. Pe podium au mai urcat Marea Britanie (aur, 5:30.86) şi Olanda (bronz, 5:32.25).

Tot duminică, Gianina Beleagă a obţinut medalia de argint la vâsle simplu, categorie uşoară, iar echipajul de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş) a încheiat tot cu medalie de argint.

Medalia de bronz a fost obținută de echipajul de patru rame masculine.

La ediţia precedentă, România a câştigat tot şase medalii.

Mai multe