Rugbyștii francezi au pierdut în Sena trofeul Turneului celor Șase Națiuni!

22 martie 2022 8:22   Alte sporturi

După ce au scris istorie în actuala ediție a Turneului celor Șase Națiuni, pe care au câștigat-o fără înfrângere, rugbyștii francezi s-au făcut de râs la petrecere: ei au pierdut trofeul în apele Senei!

Conform cotidianului „L'Equipe”, victoria obținută sâmbătă seara, cu scorul de 25-13 (18-6) în faţa naţionalei Angliei, pe „Stade de France”, a declanșat o fiestă care s-a terminat în dimineața zilei următoare, la un restaurant de pe o barjă de pe Sena. Euforia a fost atât de mare încât, în vânzoleala de acolo – a fost o petrecere cu 500 de personae! -, cineva, nu se știe cine, ar fi scăpat trofeul în apele Senei! Și, cum acesta are 7 kg, fiind din argint, s-a dus direct pe fundul fluviului. „Trofeul a avut o seară frumoasă. Eu nu l-am avut toată seara, dar ştiu că a ajuns în Sena, la ora 6:00 dimineaţa. Nu am alte informaţii, nu ştiu unde se află”, a declarat unul dintre titularii Franței, Damian Penaud, la Canal Plus, conform agerpres.ro.

Trofeul are 7 kilograme și e din argint

Denumit ”The Triple Crown” (Tripla Coroană), trofeul s-a acordat de la începuturile competiției, dar până în 2006 a fost doar ceva simbolic. Abia din 2006 el a căpătat o formă fizică, atunci când Royal Bank of Scotland, principalul sponsor al competiției, a angajat firma Hamilton & Inches să creeze un trofeu care să simbolizeze Tripla Coroană. 

A rezultat o cupă de argint de 7 kilograme,, cu o înălțime de 75 de centimetri și placată cu cifra 6, din aur, pe ambele mânere. De asemenea, pe cupă mai sunt, stilizate, tot din aur, un balon de rugby și o coroană. Artiștii au muncit peste 200 de ore pentru a realiza această bijuterie pe care francezii au scăpat-o în fluviu.

Franţa a reușit să câștige Turneul celor Şase Naţiuni după o aşteptare de 12 ani, realizând totodată al zecelea Grand Slam din istorie, adică a terminat neînvinsă competiția, care mai reunește la start naționalele Angliei, Scoției, Țării Galilor, Irlandei și Italiei. Victoria cu Anglia a fost, astfel, doar ultima dintr-o serie care a mai cuprins alte patru succese: 37-10 cu Italia, 30-24 cu Irlanda, 36-17 cu Scoţia și 13-9 cu Ţara Galilor. 

Victoria de la ediția din acest an a fost oarecum anunțată de ocuparea locului secund în edițiile 2020 şi 2021.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Mai multe