Rugbyul mondial, în doliu. Reacţii după moartea lui Jonah Lomu

18 noiembrie 2015 23:33   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Lumea rugbyului a primit o veste cruntă ieri dimineaţă. Fostul mare sportiv neozeelandez, Jonah Lomu, a murit la vârsta de 40 de ani, la reşedinţa sa din Auckland. El suferea din 1997 de o boală incurabilă la rinichi.

“Jonah a murit miercuri dimineaţă. Este total neaşteptat. El şi familia lui de abia reveniseră din Marea Britanie”, a afirmat John Mayhew, fostul medic al naţionalei de rugby a Noii-Zeelande. Lomu avea probleme cu rinichii, el fiind diagnosticat cu sindromul nefrotic în 1997, fiind nevoit să se retragă din activitate în 2002. A fost supus unui transplant renal în 2004, reuşind să-şi reia cariera pentru scurt timp. În 2011, boala a recidivat.

Lomu avea doi copii, Bradley (6 ani) şi Dhyreille (5 ani), pe care spera să apuce să-i vadă ajunşi la vârsta majoratului. “Ţelul meu este să trăiesc până când băieţii vor ajunge la 21 de ani. Nu există garanţia că se va întâmpla asta”, mărturisea, în august, cel supranumit “Omul de oţel” .

“Sunt devastat de vestea morţii lui Jonah. Un superstar şi un om fabulos!”, a scris Wilkinson, pe Twitter, “Nu pot să cred! Dragostea şi gândurile noastre se îndreaptă spre familia lui Jonah!”, a afirmat şi Dan Carter, căpitanul All Blacks.

Cine a fost Jonah Lomu

  • A participat la două ediţii de CM, vicecampion mondial în 1995
  • 63 de selecţii, a semnat 185 de puncte în selecţionata All Blacks
  • Recordul eseurilor la CM de rugby, 15, la egalitate cu Bryan Habana 
  • Introdus în Hall of Fame-ul rugbyului mondial în 2007
Mai multe