Ryan Lochte a pierdut un milion de dolari dintr-o prostie

23 august 2016 20:59   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Prostia se plăteşte, iar campionul olimpic la nataţie, americanul Ryan Lochte, simte pe propria piele acest lucru. A pierdut peste un milion de dolari din cauza unei minciuni.

De şase ori campion olimpic, de trei ori medaliat cu argint şi tot de trei ori cu bronz, el a minţit că a fost victima unui jaf armat la Rio după încheierea concursului de nataţie. A apărut la ştiri, a dat declaraţii şi a explicat ce i s-a întâmplat şi ce norocos e că a scăpat. Numai că ancheta poliţiei braziliene a relevat faptul că „jaful” nu s-a petrecut decât în închipuirea americanului, căci în realitate el şi alţi trei sportivi au vandalizat o benzinărie! 

Cum greşelile se plătesc, Lochte (32 de ani), a plătit cu vârf şi îndesat. Mai întâi, a fost suspendat pe termen nelimitat de Comitetul Olimpic American, şi de Federaţia Americană de Nataţie. Apoi, sponsorii lui au început să îl părăsească. Prima a fost firma de echipament sportiv Speedo, a cărei imagine era Lochte. 

Apoi, marţi, alţi trei sponsori, Ralph Lauren, Gentle Hair Removal şi Airweave, au anunţat încheierea raporturilor contractuale cu înotătorul. Toate aceste retrageri au însemnat o gaură de peste un milion de dolari din contul sportivului, care câştiga în jur de 2 milioane de dolari anual din partea celor care-i foloseau imaginea şi care acum l-au părăsit aproape în totalitate.

Mai multe