S-a destrămat un mit. Noua Zeelandă a fost învinsă de Anglia la Cupa Mondială de rugby!

26 octombrie 2019 16:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Anglia a câștigat (19-7) cu marea favorită Noua Zeelandă și s-a calificat în finala Rugby World Cup. Cealaltă semifinală se joacă mâine, de la ora 11.00, între Țara Galilor și Africa de Sud. Finala va avea loc în 3 noiembrie, în Japonia.

Câștigători ai ultimelor două ediții ale Cupei Mondiale, în 2011 și 2015, neînvinși în această competiție din 6 octombrie 2007, de la acel sfert de finală controversat (18-20) cu Franța, de la Cardiff, neozeelandezii au suferit din plin în fața Angliei.Statistica dovedește în ce dificultate s-au aflat cei supranumiți All Blacks. Ei au încasat primul eseu după numai o sută de secunde de joc și n-au reușit să înscrie niciun punct până la pauză, fiind conduși cu 10-0! Ceea ce nu li s-a mai întâmplat din 2012, când aceeași echipă a Angliei a avut 12-0 în fața lor. Cât despre un meci la Cupa Mondială statisticienii au avut mult de căutat. Prima și ultima oară, până ieri, când neozeelandezii au terminat o repriză fără punct marcat, s-a întâmplat în 1991, la Dublin, în acea semifinală pierdută cu Australia (0-13 la pauză și 6-16 la final).

A doua finală pentru Eddie Jones

Desigur, englezii sunt ”vinovați” de acest eșec, ei evoluând cu dezinvoltură în atac și apărându-se extraordinar. De altfel, dominarea lor a fost aproape totală, ei acționând în terenul advers în 72% din timpul scurs până la pauză. Britanicii nu s-au văzut niciodată amenințați, ei încasând un singur eseu când conduceau cu 13-0, pe o repunere greșită din margine, la 5 metri de buturile lor. Un merit pentru acest succes îi revine antrenorului australian Eddie Jones (59 de ani), care va fi prezent a doua oară în finala Cupei Mondiale. Prima oară a făcut-o în 2003, la Sydney, când formația sa de atunci, Australia, a pierdut (17-20) după prelungiri în fața... Angliei.Au marcat: M. Tuilagi 1 eseu (min. 2), Farrell 1 transformare, Ford 4 penalități (min. 40, 50, 63, 70), respectiv Savea 1e (min. 57), Mo'unga 1t. În plus, Anglia a avut și două eseuri nevalidate de galezul Nigel Owens după consultarea arbitrajului video.

Mai multe