S-a schimbat sentinţa pentru Pistorius! Riscă 15 ani de închisoare!

3 decembrie 2015 11:41   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Oscar Pistorius, eliberat în octombrie după un an de închisoare, fiindcă şi-a ucis iubita, a fost declarat azi vinovat de omor de Curtea Supremă de Apel. Atletul riscă cel puţin 15 ani de închisoare.

Potrivit Le Figaro, judecătorul a precizat că acuzatul "este vinovat de omor, el având intenţii criminale" atunci când şi-a folosit arma şi sentinţa va fi revizuită. Oscar Pistorius a fost eliberat din închisoare, la data de 19 octombrie, după un an de detenţie, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu, la vila unchiului său.

Pistorius a fost condamnat la data de 21 octombrie 2014 la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul a decis să nu conteste sentinţa primită, însă Parchetul a făcut apel.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Mai multe