Sabrera Bianca Pascu a cucerit medalia de bronz la CM de scrimă

20 iulie 2019 20:59   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Legitimată la CS Dinamo, Bianca Pascu a adus României prima medalie la ediția din acest a Campionatului Mondial de scrimă de la Budapesta. Ea a obţinut medalia de bronz în proba individuală de sabie.

Bianca a avut o evoluție foarte bună pe tabloul principal. În primul ei meci, ea a eliminat-o pe rusoaica Iana Egorian, campioana olimpică de la Rio 2016. Apoi, a trecut (15-7) de o altă rusoaică, Olga Nikitina. În optimile de finală, dinamovista a dominat disputa cu indianca Bhavani Devi Chadalavada Anandha Sundhararaman, pe care a condus-o cu 13-7. Egalată la 14, Bianca a câştigat cu 15-14. În sferturile de finală povestea s-a repetat. A condus-o cu 13-5 pe americanca Anne-Elizabeth Stone, dar adversara a revenit și a fost la un pas de egalare, însă Bianca a câştigat cu 15-13. În meciul decisiv pentru accederea în finală, Bianca a înfruntat-o pe Olga Karlan (Ucraina), triplă campioană mondială şi sextuplă campioană europeană. Duelul dintre cele două sabrere a fost unul dominat de ucraineancă, aceasta impunându-se cu 15-5.

Născută la Brașov, în 13 iunie 1988, Bianca Pascu a înregistrat astfel cea mai bună evoluție a sa la Mondiale. Iar medalia de bronz cucerită acum vine la doi ani după aceea din același metal câștigată la Europenele de la Tbilisi. 

Tot astăzi, echipa feminină de spadă a României s-a clasat pe locul 10. Învinsă de Coreea de Sud, cu 45-42, în optimile de finală, ea a evoluat mai apoi pe Tabloul 9-16 înregistrând următoarele rezultate: 45-37 cu Ungaria, 45-30 cu Germania și 32-45 cu Franța. 

În cursa pentru medalii a mai rămas echipa masculină de sabie. În urma victoriei cu 45-41 în fața  SUA, ea s-a calificat în sferturile de finală, urmând a înfrunta mâine dimineață echipa Coreei de Sud, într-o reeditare a finalei olimpice de la Londra 2012. 

Mai multe