Scandal-monstru după calificarea naţionalei de rugby! Un arbitru român, atacat de spanioli

18 martie 2018 17:39   Alte sporturi
Ultima actualizare:

„Stejarii” au prins biletele pentru Mondialul din Japonia când nimeni nu se aştepta, în urma unui meci Belgia – Spania (18-10) la care s-au întâmplat lucruri de domeniul fantasticului.

În ultima rundă a preliminariilor Cupei Mondiale de anul viitor, rugbiştii români au „stat”, meciul cu Georgia (pierdut cu 16-25 la Tbilisi) nefiind luat în calcul.

Teoretic, pe valoare, Spania trebuia să bifeze o victorie la pas în Belgia şi să se califice direct la Mondiale în dauna României. Inexplicabil la un asemenea nivel, Federaţia Europeană a delegat la meciul Belgia – Spania un arbitru român, Vlad Iordăchescu.

După o partidă în care n-au jucat nimic, fiind depăşiţi clar de belgieni cu 18-10, ibericii au contestat vehement arbitrajul compatriotului nostru, acuzând în special uşurinţa în acordarea unor lovituri de penalitate pentru gazde. Furia spaniolilor a fost atât de mare încât Iordăchescu a avut nevoie de protecţie pentru a părăsi în siguranţă arena din Bruxelles. „Ruşine” şi „hoţie” au fost cuvintele care s-au revărsat ulterior pe pagina oficială de Facebook a celor de la Rugby Europe, forul care a organizat competiţia.

Clasamentul final în preliminariile CM 2019:

1. România 29p

2. Spania    26p

3. Rusia      20p

4. Belgia     11p

5. Germania 8p

Mai multe