Schumacher are şi pneumonie!

12 februarie 2014 8:13   Alte sporturi
Ultima actualizare:

În urmă cu două zile, un oficial al spitalului BG din Frankfurt a comentat situaţia pentru ziarul Bild.

„În jur de 30-50% dintre pacienţii care au stat în comă cât a stat Schumacher riscă să facă pneumonie", a explicat el. 

Acum, acelaşi cotidian revine cu informaţii noi despre subiect: ziarul notează că previziunile s-au adeverit şi că medicii au oprit procesul de trezire din comă, pentru a administra antibiotice foarte puternice.

Pneumonia poate aduce complicaţii pentru pacienţii aflaţi deja în stare gravă, pentru că organismul e alimentat cu mai puţin oxigen, aşa cum a declarat un ofiial al unui spital din Hamburg.

„Pneumonia este, în general, o boală gravă şi periculoasă, deoarece organismul este alimentat cu mai puţin oxigen şi e foarte slăbit. La pacienţii aflaţi deja într-o stare gravă, pneumonia poate duce la complicaţii, precum cedarea organelor. Tratamentul medicamentos durează între şapte şi 10 zile. După trei-patru zile se poate observa deja o îmbunătăţire. Totuşi, bacteriile pot fi puternice şi pot rezista la antibiotic, ceea ce măreşte durata de luptă împotriva bolii", a completat acesta.

Cum s-a format puroi în plămâni

Bacteriile ies din stomac  şi, în loc să părăsească organismul, intră pe căile respiratorii , spre plămâni , infectându-l cu puroi . Astfel, scade nivelul de oxigen.

În cazul lui Schumacher, doctorii au introdus un manşon steril pe tubul cu care e ventilat pentru a colecta probe din plâmâni şi astfel să ştie exact ce bacterie este şi ce antibiotic trebuie administrat.

Mai multe