Se cere descalificarea Renault

23 septembrie 2009 9:18   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Renault a trişat. La final, ei ar fi trebuit descalificaţi... iar eu aş fi câştigat cursa', a declarat Rosberg pentru cotidianul 'The Strais Times' din Singapore.

O asemenea derulare nu s-a produs însă, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) anunţând că nu va efectua nicio modificare în clasamentul sezonului 2008 din Marele Circ.

Alonso a câştigat etapa din Singapore în urma accidentului voluntar al coechpierului său de atunci, brazilianul Nelson Piquet Junior, decis de conducătorul echipei Renault, italianul Flavio Briatore, şi de mâna dreaptă a acestuia, britanicul Pat Symonds.

În urma accidentului lui Piquet, pe pistă a pătruns maşina de securitate, ceea ce i-a permis lui Alonso să depăşească mai mulţi dintre adversarii săi, care intraseră la boxe pentru realimentare. Spaniolul a câştigat în final cursa, iar FIA a recunoscut că dublul campion mondial nu a fost implicat în această manevră.

Consiliul mondial al FIA a dat dovadă de clemenţă faţă de Renault, luni la Paris, decizând ca echipa franceză să fie exclusă definitiv din Formula 1 doar în caz de recidivă în următoarele două sezoane. Briatore a fost, în schimb, exclus pe viaţă, în timp ce Symonds a primit o suspendare pe cinci ani.

Nelson Piquet Jr, care a dezvăluit înşelătoria doar după ce a fost concediat de Renault, a obţinut, în schimb, imunitate din partea FIA, în schimbul mărturiei sale.

'Este un lucru pe care nu l-am înţeles. Piquet Jr este la fel de implicat ca şi Flavio Briatore şi Pat Symond, deoarece el este cel care a produs accidentul. Ar fi trebuit să fie şi el pedepsit', a adăugat pilotul german, aflat la Singapore în vederea celei de-a 14-a etape a Campionatului Mondial de Formula 1, programată duminică.

Mai multe