Serena, prea tare pentru Begu

14 mai 2016 20:54   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Irina Begu s-a declarat învinsă în faţa Serenei Williams. Finala de la Roma va fi una americană, numărul unu WTA urmând a se confrunta cu Madison Keys, cea care s-a impus în faţa Garbinei Muguruza, scor 7-6, 6-4.

Sportiva noastră, locul 35 în clasament, traversează o perioadă foarte bună a carierei. A învins tenismene mult mai bine cotate, cum ar fi Azarenka, poziţia a şasea mondială, în drumul ei către ultimul act al competiţiei de la Roma. S-a oprit sâmbătă (14 mai), în semifinale, dar sorţii i-au scos în cale pe Serena Williams, o sportivă care deşi are 34 de ani şi nu a mai jucat în ultima perioadă, a rămas în fruntea ierahiei.

Meciul a început echilibrat, Irina arătând că nu are nici un fel de complexe, iar în primul set ploaia, care a întrerupt de două ori meciul, a părut că-i pune mai multe probleme. Scorul a fost echilibrat, dar după aproape 55 de minute, rivala din SUA a fost cea care şi-a adjudecat setul. În partea a doua a jocului, situaţia s-a schimbat şi Irina nu a mai putut ţine pasul cu Williams. Într-o oră şi jumătate totul s-a încheiat, iar scorul a arătat 6-4, 6-1 în favoarea liderului mondial. Oricum, Irina a înregistrat un succes: a bifat în palmares cea mai bună performanţă la un asemenea turneu şi a obţinut un premiu de 107.860 de euro, plus 350 de puncte WTA pentru calificarea în această fază a turneului.

Mai multe