Serena Williams: "Dacă stau două luni în cantonament, aş putea să înving un jucător de top 100 ATP"

5 iulie 2010 12:51   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Britanicul Andy Murray, în vârstă de 23 de ani, locul 4 ATP, s-a arătat deranjat de faptul că premiile din turneele feminine sunt egale cu cele din competiţiile masculine. El a stârnit o controversă după ce a susţinut că liderul clasamentului WTA (Serena Williams, în acest moment) nu ar putea învinge niciun jucător clasat în Top 1.000 ATP.

"Dacă e careva care ar putea juca împotriva bărbaţilor, aceea sunt eu sau Venus, pentru că avem mai multă forţă şi suntem foarte rapide. Totuşi ar trebui să mă duc într-un centru de pregătire a recruţilor, să stau aproximativ două luni fără dulciuri, fără nimic, iar apoi cred că aş avea o şansă împotriva unui jucător clasat în afara top 100. Ar trebui să fiu într-o formă foarte bună, iar apoi să joc foarte bine", a spus numărul 1 mondial.

Totuşi, Serena Williams, în vârstă de 28 de ani, consideră că a compara jocul bărbaţilor cu al femeilor este ca şi cum ai examina asemănările dintre un măr şi o portocală. "Tenisul jucat de bărbaţi şi cel de femei sunt complet diferite. E ca şi cum ai compara merele cu portocalele. Bărbaţii sunt mai puternici decât femeile", a adăugat Williams.

Un experiment în acest sens a fost făcut în 1998, înainte de Australian Open, de germanul Karsten Braasch (203 TAP), care a disputat câte un meci a un set fiecare împotriva surorilor Williams, Serena şi Venus, pe care le-a învins cu scorul de 6-1, respectiv 6-2.

Mai multe