Serena Williams, în lacrimi după finala pierdută de la US Open: «Nu se poate! Eu nu trișez!»

9 septembrie 2018 11:42   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Scene dramatice la U.S. Open! Serena Williams a pierdut finala cu Naomi Osaka după un meci incendiar, pe care americanca l-a scăpat de sub control.

Serena Williams (36 de ani, 26 WTA) a terminat învinsă finala de la US Open în fața lui Naomi Osaka (20 de ani, 19 WTA). Americanca a pierdut cu 2-6, 4-6, după un meci incendiar. Problemele pentru jucătoare au început în debutul setului doi, atunci când Serena a primit avertisment de la arbitrul Carlos Ramos, pentru coaching, după ce Ramos a observat un gest al antrenorului Patrick Mouratoglou. Serena s-a apărat, susținând că nu s-a întâmplat nimic: "Dacă ține degetul sus este coaching?!".

Al doilea avertisment a venit după ce Serena a făcut o dublă greșeală și a ratat un rever, apoi a dat cu racheta de pământ. Fiind al doilea, ea a pierdut primul punct din următorul game și a tunat către arbitru: "Nu am trișat! Nu am primit sfaturi, e incredibil ce se întâmplă! Eu nu trișez niciodată, mai bine pierd!".

A "plouat" cu avertismente pentru Serena Williams

La 4-3 în setul doi, Ramos i-a dat un al treilea avertisment Serenei și un game de penalizare după ce americanca l-a făcut "hoț" și "mincinos", solicitând în lacrimi ca acesta să-și ceară scuze față de ea. Osaka a ajuns astfel la 5-3, iar supervizorii au intervenit pentru a o calma pe Williams. "Sunt jucători care au făcut mai rău de atât și nu au pățit așa ceva! Doar pentru că sunt bărbați... Nu se poate!", a exclamat tenismena de 36 de ani.

Serena a făcut apoi 4-5, câștigând un game la zero, și a mers să discute cu oficialii turneului, cu lacrimi în ochi, într-un cor de fluierături, venite din  public. Naomi Osaka a câștigat apoi game-ul, meciul și turneul, în două seturi, într-una dintre cele mai tensionate partide din istoria tenisului.

"Îmi datorezi scuze, niciodată n-am trișat în viața mea! Am o fiică și fac mereu ce e corect!", a mai spus Serena Williams către arbitrul Carlos Ramos

La finalul partidei, Serena i-a rugat pe spectatori să nu mai huiduie și să se bucure de victoria adversarei sale. "Nu vreau să fiu nepoliticoasă, dar nu răspund la întrebări. Vreau să spun că Naomi a jucat bine, e primul ei Grand Slam câștigat...", a zis Serena, plângând.

Mai multe