Și-a amputat un deget pentru a putea juca la Jocurile Olimpice

24 iulie 2024 16:12   Alte sporturi

Din dragoste pentru sport, nici un sacrificiu nu e prea mare. Iar actuala ediție a Jocurilor Olimpice oferă câteva exemple foarte bune în acest sens.

Ultimul exemplu a fost dat de unul dintre componenții naționalei de hochei pe iarbă a Australiei. Matthew Dawson a decis să i se amputeze o parte a unui deget pentru a putea fi prezent la Jocurile Olimpice!

El își fracturase degetul inelar drept în urmă cu două luni și perioada de recuperare era mai mare decât avea nevoie pentru a putea fi în Franța. Pentru a grăbi refacerea și a nu lipsi din echipa care acum trei ani, la Tokyo, a devenit vicecampioană olimpică, Matthew Dawson a decis să i se amputeze o parte din deget.

Acum câțiva ani era să-și piardă un ochi la meci

Am discutat cu chirurgul plastician şi cea mai bună soluţie, nu doar pentru JO, ci şi pentru viaţa mea de după, a fost să-mi îndepărtez partea de sus a degetului. Nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a lua o decizie”, a declarat Dawson, care va juca primul meci sâmbătă, contra Argentinei, campioana olimpică din 2016.

Interesant e că Matthew Dawson aproape că şi-a pierdut vederea la un ochi în urmă cu câţiva ani, după ce a fost lovit de o crosă de hochei în timpul meciului. Însă, pentru el, nici o accidentare nu e prea gravă pentru a-l putea ține departe de teren.

În România, întrecerile Jocurilor Olimpice vor putea fi urmărite în direct la Eurosport, la posturile TVR și pe platforma Max.

Mai multe