Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia și România e la un punct de finala Fed Cup

21 aprilie 2019 17:28   Alte sporturi
Ultima actualizare:

La capătul unui meci dramatic și spectaculos, Simona Halep (2 WTA) a câștigat cu 6-7/6, 6-3, 6-4 în fața lui Caroline Garcia. România conduce cu 2-1 în semifinala Fed Cup cu Franța. Urmează meciul dintre Irina Begu și Pauline Parmentier.

Disputa dintre cele mai bune jucătoare ale celor două semifinaliste a fost una demnă de acest nivel. Garcia a câștigat la tie-break primul set (7-6/6), însă după o evoluție incredibilă a scorului. Franțuzoaica a avut 4-0, după care Halep a reușit o serie de cinci ghemuri la rând! Constănțeanca a servit pentru set, a condus cu 30-0, însă a risipit acest avantaj. Fără să fie mai puțin spectaculos, setul 2 a fost controlat în mare parte de Simona, care s-a detașat la 3-0, iar apoi la 6-3 după ce fusese egalată de Garcia. În decisiv, cele două campioane au mers umăr la umăr până la 4-4, fiecare ghem fiind extrem de disputat. Pe fond de oboseală, franțuzoaica a comis două duble greșeli, primele ale sale din acest meci. Iar Halep a izbutit cel dintâi break din acest set, impunându-se apoi cu 6-4 după ce a reușit și un as.  

Australia a trecut la mare luptă de Belarus

Disputată la Brisbane, cealaltă semifinală a Grupei Mondiale s-a încheiat cu victoria la limită (3-2) a formației Australiei în fața Belarus. Calificarea în finală s-a decis la dublu, acolo unde Ashleigh Barty şi Samantha Stosur s-au impus cu 7-5, 3-6, 6-2 în fața Victoriei Azarenka și Arinei Sabalenka. Tot ieri, în partidele de simplu, Azarenka a învins-o (6-1, 6-1) pe Stosur, iar Barty a trecut (6-2, 6-2) de Sabalenka. Australia a mai disputat de 17 ori finala Fed Cup, câștigând competiția în 7 rânduri. 

Mai multe