Simona Halep a pierdut finala de la Cincinnati

19 august 2018 23:29   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Chiar dacă a fost învinsă în finala de la Cincinnati, Simona Halep a devenit a șaptea jucătoare din istorie care a câștigat 27 de milioane de dolari

Simona Halep nu a reușit să rescrie istoria tenisului feminin aseară. Ea a pierdut finala de la Cincinnati, dar tot a reușit o performanță senzațională, trecând un nou prag în ceea ce privește câștigurile din tenis: 27 de milioane de dolari, sumă cu care a urcat pe locul 7 în clasamentul all-time.

În finala turneului WTA de la Cincinnati, Simona Halep a fost învinsă cu scorul de 2-6, 7-6, 6-2 de olandeza Kiki Bertens, la capătul unui meci care a ținut două ore și 10 minute. Startul partidei a fost dominat de jucătoarea noastră, care a demonstrat de ce e lider mondial. Setul secund, însă, a început surprinzător, cu olandeza la timonă. Condusă cu 4-1, Simona a revenit și a dus actul în tie-break, acolo unde a avut chiar și o minge de meci. Nu a fructificat-o și s-a trezit egalată la seturi. În decisiv, oboseala fizică, dar mai ales psihică – nu e ușor să joci non-stop și să și câștigi timp de două săptămâni – și-a spus cuvântul și Simona nu a mai putut emite pretenții. A fost învinsă la doi și astfel, pentru a treia oară în ultimii patru ani, a plecat acasă doar cu premiul cuvenit finalistei de la Cincinnati. Dacă ar fi câștigat titlul, ar fi devenit prima jucătoare care a realizat ”dubla” Rogers Cup – Cincinnati.

Totuși, chiar dacă învinsă, nu se poate plânge prea rău, pentru că s-a ales cu un cec de 262.364 de dolari. Cum înaintea startului turneului de la Cincinnati, ea adunase în cont 26.741.351 dolari, înseamnă că a trecut pragul psihologic de 27 de milioane. Concret, ea a ajuns la un total de 27.003.715 dolari obținuți doar din premii. Astfel, Simona Halep a devenit a șaptea jucătoare din lume care a trecut de granița celor 27 de milioane de dolari obținute în carieră. Ea e foarte aproape de ocupanta locului șase în clasamentul all-time, poloneza Agnieszka Radwanska. Aceasta are cu doar jumătate de million mai mult decât românca, o distanță mică având în vedere forma Simonei, dar și premiile foarte mari care se acordă acum în circuitul profesionist. Prima ocazie de a se apropia de poloneză este turneul de la New Haven, unde ea va fi principala favorită.

Mai multe