Simona Halep a riscat pentru 300.000 $?

4 octombrie 2015 21:06   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep, principala favorită a turneului de la Beijing, nu a rezistat decât 51 de minute pe teren în meciul cu Lara Arruabarrena, jucătoarea din Spania intrată pe tabloul principal din calificări.

Sosită la Beijing cu o accidentare la tendonul lui Ahile, de care a şi pomenit la conferinţa de presă de vineri (2 octombrie), Simona a sperat că se va putea reface până la startul partidei. Numai că nu a fost aşa, şi după 51 de minute, la scorul de 4-5 în primul set, ea s-a retras de pe teren.

„Am dureri la tendonul lui Ahile. E mai rău decât am crezut iniţial. M-am gândit că sunt bine şi că pot juca, dar nu a fost aşa. Nu vreau să forţez şi să sufăr o accidentare mai gravă. Am nevoie de câteva zile de pauză. Toţi jucătorii au accidentări uşoare în cursul unui an. Sper să pot juca la Turneul Campioanelor, acesta a fost obiectivul meu din acest an”, a declarat Halep.

Se va reface până la Turneul Campioanelor

Gurile rele spun că, de fapt, Simona şi-a pregătit retragerea încă de la conferinţa de presă, când a adus în discuţie accidentarea de la tendon. Dar că a ţinut neapărat să joace pentru a putea fi „în cărţi” pentru bonusul consistent oferit de WTA jucătoarelor de Top 10 care participă la toate cele 4 turnee WTA Mandatory. Halep, de exemplu, dacă va termina anul pe locul 2, aşa cum e de aşteptat, va primi 300.000 de dolari bonus! Dar, indiferent care este adevărul, important e ca ea să fie sănătoasă la Turneul Campioanelor, care se va disputa la Singapore în ultima săptămână a acestei luni. Acolo va fi cap de serie 1 şi va avea o şansă mare de a cuceri un titlu în premieră atât pentru ea, cât şi pentru întreg tenisul feminin românesc.

Mai multe