Simona Halep, calificare la pas în sferturi la Wimbledon

8 iulie 2019 17:48   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Ea a învins-o în optimi (scor 6-3, 6-3) pe americanca Cori Gauff, noul copil teribil al tenisului mondial.

A șaptea jucătoare a lumii a demonstrat că a învățat din experiențele nefericite ale fostelor adversare ale adolescentei de 15 ani și s-a impus fără prea mari probleme. Românca i-a descifrat perfect jocul adversarei sale și a evoluat aproape fără greșeală. S-a văzut că încrederea căpătată după victoria obținută în fața Victoriei Azarenka nu a fost doar la nivel declarativ și că jucătoarea noastră se anunță, într-adevăr, drept una dintre candidatele autorizate la titlu. Primul set a fost echilibrat doar în prima lui jumătate, doarece apoi experiența superioară a fostului lider mondial și-a spus cuvântul. A forțat exact atunci când a trebuit, a făcut break atunci când a avut posibilitatea și s-a impus cu 6-3, în doar 42 de minute. Nici actul secund nu a făcut notă discordantă. Cori și-a dorit mult să continue cursa spre titlul de la Wimbledon, începută fabulos pe tabloul principal, cu o victorie la Venus Williams, dar doar cu dorința nu poți câștiga prea multe meciuri la rând. Astfel, Halep a luat și setul secund, cu 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală fără să forțeze.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi nuărul 50 mondial, chinezoaica Shuai Zhang. Asiatica a trecut în optimile de finală, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2 de ucraineanca Daiana Iastremska (35 WTA). De-a lungul timpului, Simona și Zhang s-au mai întâlnit de trei ori. Românca este condusă cu 2-1 la întâlnirile directe, dar ultimele confruntări au avut loc în 2016, atunci când chinezoaica s-a impus atât la Australian Open, cât și la Beijing.

Mai multe