Simona Halep - Caroline Garcia! Rivala Simonei a câştigat finala!

8 octombrie 2017 8:43   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep e de mâine oficial numărul unu în clasamentul WTA, după victoria cu Jelena Ostapenko cu 6-2, 6-4, dar azi după-amiază a jucat finala cu Caroline Garcia la Beijing. Meciul a început de la ora 11.30, în direct la Digi Sport 2 și a fost în format live text pe click.ro. Românca a pierdut cu scorul de 4-6, 6-7.

UPDATE Garcia are 6-3, adică trei mingii de meci. Halep serveşte, dar Garcia s-a repliat şi Simona a trimis mingea în fileu. Rivala Simonei a câştigat turneul de la Beijing, scor 6-4, 7-6.

UPDATE 6-6. Tiebreak.

UPDATE Garcia duce scorul la 6-5. Halep serveşte foarte bine şi are avantaj în acest game, 30-0. 

UPDATE 5-5. Simona recuperează.

UPDATE Garcia conduce cu 5-4. Mai are doar un game distanţă pentru a câştiga trofeul.

UPDATE Prima dublă greşeală a Carolinei.

UPDATE Rezultatul e 4-4, game-ul fiind foarte scurt.

UPDATE Halep a avut avantaj mare, dar Garcia a revenit şi a egalat la 40-40. Sportiva din Franţa nu a comis până acum nicio dublă greşeală. Românca a intrat în avantaj, dar după un serviciu de 184 km/h Caroline s-a "întors" în joc. Românca a intrat în avantaj iar, rivala a egalat şi Simona a fost surprinsă de camere dezcurajată, spunând nişte cuvinte nu tocmai ortodoxe. Iar un schimb bun, din nou remiză, a cincea. Acum e a şasea oară egalitate, game-ul durează deja de 12 minute. A şaptea oară e remiză. Garcia a intrat în avantaj şi a câştigat până la urmă, 4-3. 

UPDATE Adversara lui Halep nu se lasă deloc, dar nici Simona nu se dă bătută. De la 30-30, Halep a câştigat şi scorul e 3-3. Garcia şi-a schimbat racheta. Altfel, Simona nu a apelat la serviciile antrenorului Pavel până acum.

UPDATE Simona acuză dureri musculare, dar minore, terapeutul examinând-o scurt. Între timp, Garcia s-a sfătuit din nou cu antrenorul, care la final a încurajat-o: "Fii mai atentă! Haide, că poţi!".

UPDATE Sportiva din Franţa a servit din nou foarte bine, a reuşit iar un as şi rezultatul este 3-2.

UPDATE Simona a obţinut game-ul, 2-2. Garcia serveşte acum, în forţă, mingea rulând cu 179 km la oră.

UPDATE Adversara lui Halep a învins şi rezultatul e 2-1.

UPDATE Garcia serveşte şi a debutat cu un as în acest game.

UPDATE 1-1. Simona a revenit în joc. Până acum a avut două duble greşeli. 1-1 e scorul.

UPDATE A început setul doi. Caroline Garcia are un start în forţă şi tabela arată 1-0. Primul set a durat 44 de minute.

UPDATE Franţuzoaica şi-a adjudecat primul set, scor 6-4.

UPDATE Garcia şi-a rearanjat bandajul ce-l poartă la pulpa dreaptă, iar după jocul prestat până acum nu pare că ar avea vreo problemă musculară. Ca dovadă, ea a dus scorul la 5-4 şi mai are nevoie doar de un game pentru a izbândi în primul set. Simona are nevoie să câştige pentru a egala şi a avea şanse în acest set.

UPDATE 4-4, Simona şi-a revenit.

UPDATE Garcia a câştigat şi acest game, iar apoi a cerut "coaching", acum sfătuindu-se cu antrenorul. Rezultatul în prezent: 4-3.

UPDATE Minge de break, serviciul doi şi Halep intră în avantaj. Simona a câştigat şi e 3-3. Din sală se aude fanul numărul unu al româncei, care scandează după fiecare game numele sportivei noastre.   

UPDATE După cel mai frumos schimb al meciului, rivala Simonei a obţinut game-ul, tabela arătând acum 3-2. 

UDPATE Garcia a preluat conducerea, 2-1, dar românca s-a redresat şi acum scorul este 2-2.

UPDATE Halep nu a avut un serviciu strălucit şi franţuzoaica s-a impus, 1-1.

UPDATE Simona conduce cu 1-0.  

UPDATE Ora 11.40. A început meciul, Garcia serveşte. 

Simona Halep a reușit o performanță istorică. Și-a asigurat locul unu în clasament după semifinala China Open, când a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, scor 6-2, 6-4. E prima româncă lider mondial în tenis și al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974. Mai mult, e a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

Acum va disputa finala China Open cu Caroline Garcia, începând de la ora 11.30.

Performanța ei a fost lăudată de lumea sportului, inclusiv jucătorii echipei naționale de fotbal arătându-și aprecierea.

Mai multe