Simona Halep continuă cursa spre al treilea titlu la Madrid

9 mai 2018 15:03   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Madrid, acolo unde este campioana ultimelor două ediţii.

Simona Halep, liderul clasamentului mondial, s-a calificat sferturile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-4, pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 94 WTA, venită din calificări. Partida a durat o oră şi un sfert.

Simona Halep a ridicat la nouă numărul victoriilor cu surorile Karolina şi Kristyna Pliskova, apropate toate în două seturi, în zece întâlniri, trei succese din toat atâtea meciuri obţinându-le cu jucătoarea cehă mai slab clasată. Un al zecelea triumf poate veni în turul următor, când liderul WTA o poate întâlni pe Karolina, locul 6 WTA, dacă aceasta va trece de americanca Sloane Stephens, locul 9 WTA. 

Calificarea în sferturi este recompensată la Madrid cu un premiu de 149.390 de euro şi cu 215 puncte WTA. Pentru a rămâne lider mondial fără a depinde de rezultatul Carolinei Wozniacki, Simona e obligată să câştige titlul la Madrid.

Mai multe