Simona Halep, criticată după înfrângerea de la Roland Garros: "Lipsită de orice orizont mental"

27 mai 2015 19:35   Alte sporturi
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut meciul de miercuri împotriva jucătoarei croate Mirjana Lucic-Baroni, la Roland Garros. Cristian Tudor Popescu a comentat jocul româncei şi i-a atras atenţia că nu trebuia să intre pe teren obosită, mai ales că mai fusese învinsă de Baroni la US Open.

Cristina Tudor Popescu a publicat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a "ceartă" pe Simona Halep pentru prestaţia ei de la Roland Garros, unde s-a oprit în turul 2. El spune că Simona a lovit mingea ca în somn, fără să înţeleagă ce are de făcut. Cristian Tudor Popescu consideră că, după acestă înfrângere, Simonei i-a căzut armura fermecată care o apăra de doi ani de zi şi că acum publicul a văzut-o într-o postură vulnerabilă.

"Unde ești, Simona?

De data asta, chiar nu știu ce să zic. Aproape că aș întreba-o pe Simona de ce a mai intrat pe teren cu Lučić-Baroni dacă știa că se află într-o astfel de stare. Obosită de la vestiar, lipsită încă din primele ghemuri de ambiție și vlagă, cărând după ea ceea ce se cheamă «picioare grele» – unde a fost celebra ei deplasare în teren, printre cele mai bune din circuit până acum?

Și, mai rău decât atât, nr. 3 mondial s-a comportat ca o jucătoare de locul 80-90. Lipsită de orice orizont mental, a lovit mingea mecanic, ca în somn, fără să încerce să înțeleagă ce joacă croata și ce-ar fi avut ea de făcut. Mai ales că știa la ce să se aștepte după precedenta înfrângere în fața aceleiași Lučić la US Open. Puternica Mirjana a făcut din nou ce știe foarte bine: cum a avut ocazia, a lovit năprasnic, la linie, la risc, și cu dreapta, și cu reverul. I-au intrat cam toate torpilele.În astfel de situații, există două soluții: sau te miști extraordinar, scoți multe decisive și obligi adversara să greșească, sau ataci înaintea ei, îți asumi prima riscul încheierii punctului. Simona nu a încercat, cu excepția a 1-2 retururi mai înțepate, nici una, nici alta. S-a afundat într-o «țăcăneală» care i-a permis lui Lučić-Baroni s-o și ridiculizeze în setul 2 cu contre pied-uri și crosuri scurte relaxate. Despre serviciul 2, unde Mirjana a așteptat-o mereu cu securea ridicată, nici nu mai vorbesc...Înfrângerea asta poartă în ea mai mult rău decât meciul pierdut și scorul. Pare că dintr-odată, Simonei Halep i-a căzut armura fermecată care o apără de aproape doi ani, și a rămas în fața ochilor noștri o fată debusolată și vulnerabilă cum am văzut atâtea...Mă îngrozesc la gândul eforturilor pe plan psihic pe care le are de făcut acum pentru a ieși din groapa de încredere. Și nu cred că o poate escalada singură", a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Mai multe